Aláírás rövid / Kék / Közérzet · 2016.02.02.

Pedagógustüntetések kezdődnek

Úgy tűnik, a pedagógusoknak végképp elegük lett a központosításból, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központból, azaz a Klikből: szerdán a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól indul az a fáklyásmenet, amelynek résztvevői ily módon adnak hangot elégedetlenségüknek.

A helyszín nem véletlenszerű: a miskolci gimnázium tanárai tették közzé azt a nyílt levelet, amelyben a jelenlegi közoktatási helyzet visszásságaival kapcsolatban írták le véleményüket.


A nyílt levélhez mind ez idáig majd’ ötszáz intézmény és szervezet csatlakozott, sőt, alakult egy Facebook-csoport is, amely szerdára nyolc városban – Budapesten, Békéscsabán, Budaörsön,  Pécsett, Sopronban, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben – hirdetett demonstrációt. Ezt február 10-én országos megmozdulás követi.

A Tanítanék oldalon közzétett petíció aláíróinak száma napról napra nő, eddig 27 ezren vállalták nevükkel a hermanosok melletti kiállást.

A tüntetéssorozat talán legnagyobb megmozdulása várhatóan a február 13-i budapesti demonstráció lesz, amelyet a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) hirdetett meg, és amelyhez a társszakszervezetek is csatlakoztak. Bán Mihály, a PSZ megyei elnökhelyettese elmondta: kollégái az egész megyéből készülnek a jövő szombati akcióra. Ezen részt vesznek a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez (PDSZ) tartozó pedagógusok is, akik a 3-ai és a 10-ei tüntetéssel is kifejezik szolidaritásukat.


[fbcomments]