Gazdaság / Közérzet · 2022.08.04.

PARRAGH – A kamara is szabadulna tőle?

Próbált följebb mutogatni a kata-törvény eltörlésének másnapján Parragh László elnök, de hiába. A budapesti kamara elnöksége fölszólította pozíciója feladására.

Egy tollvonással vállalkozók százezreit küldte padlóra a kormány a kata-törvény eltörlésével. Parragh László, a kamara elnöke aznap lapított, viszont másnap több helyütt úgy nyilatkozott, ő nem is ilyen gyorsan akarta, nem is egészen így… Sokat sejtető mosollyal mutogatott fejével fölfelé, amikor kérdezték tőle, akkor hát hol is dőlt el a dolog. Azért igyekezett óvatos lenni, mert azt nem mondhatta, hogy nem vették figyelembe a javaslatát, hiszen ezzel elismerte volna az értéktelenségét, de a rázúduló kamarai harag elől is menekülni akart.

A Népszava úgy értesült, kamaratársainak viszont elegük lett Parragh játszmáiból.  A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének határozata szerint „Parragh László félretájékoztatta és megtévesztette a kormányt. Saját, folyamatosan változó ötleteit az MKIK álláspontjaként állította be, miközben tevékenységével súlyosan megsértette a kamara alapszabályát is. A kormány félretájékoztatásával a vállalkozóknak okozott károk miatt a BKIK elnöksége az ilyen körülmények közötti legtisztességesebb lépést, a tisztségétől való önkéntes megválás megfontolását javasolja.”


A fővárosi a legnagyobb létszámmal működő vállalkozói érdekvédelmi testület. Szavuknak ezért nagyobb a jelentősége, de nem a nyilvánosság előtt és nemcsak ők bírálták Parraghot. A Zala megyei kamara egyik küldöttje is lemondott. Kijelentette: „nem tud közösséget vállalni egy olyan, gazdasági érdekegyeztetésre, érdekképviseletre hivatott szervezettel, amelynek országos elnöke időről időre a saját érinthetetlenségéből és érzéketlenségéből fakadó magabiztossággal provokál és aláz meg kiszolgáltatott társadalmi csoportokat”.

Fotó: nepszava.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]