Aláírás rövid / Közérzet · 2016.01.08.

PARKOLÁS – Térdig a hókupacban

Míg az őszi hónapok sajtóhírei rendre azt szajkózzák, hogy az illetékesek mennyire felkészültek a télre – fotókon is megörökítve a készenlétben álló, pompázatos gépparkot –, addig az igazi tél beálltával a közösségi oldalak felületei gyakran nemigen tartalmaznak mást, mint információkat arról, hogy merre nem járt még mindig a hókotró, illetve eltakarították-e már valahol a havat.

Tény, hogy a XXI. század elkényelmesedett világában szinte már jogosnak vélt elvárás, hogy a hó ne hulljon a járdára, úttestre, ha meg véletlenül mégis esik, akkor az illetékesek azonnal takarítsák el. Az elmúlt napokban alig húszcentis hó esett városunkban, mégis tele van a média panaszokkal, pedig ha csak Budapesthez vagy Székesfehérvárhoz viszonyítunk, akkor elmondhatjuk, hogy a téli szolgálat nálunk jól teljesített. A közlekedés zavartalan volt, sem vonat, sem busz nem maradt ki, ráadásul az előző évekkel ellentétben most a város mellékutcáiban is lehetett találkozni munkagépekkel.


WP_20160107_14_39_42_ProAkkor mi is a baj?

Második napja nem esik a hó, sőt, olvad, az utak tökéletesen járhatók, a járdák csaknem szárazok. De mit látunk a parkolókban és azon belül az automaták környékén?

– Most akkor fizetős a parkoló vagy sem? – teszik fel a kérdést a parkolóautomata előtt egymást előzékenyen maguk elé engedő autósok, főleg azok, akik a jó idő láttán a hótaposójuk helyett hétköznapi lábbeliben indultak a városba. Bő két óra leforgása alatt az automata elé tolt hóhegy kezdte megadni magát, így már csak térdig ázik el a fizetni szándékozó.

– Ez biztos valami pluszszolgáltatás a városvezetés részéről az idén megemelt parkolási tarifa mellé – mondta egy vidámabb úriember, miközben lábszárközépig gázolt a sáros hókupacban.

 


[fbcomments]