Közérzet · 2022.11.17.

PÁPA – A postabezárások ellen demonstráltak

Mintegy százan gyűltek össze Pápán, a volt Vajda Péter-lakótelepi postahivatalnál, amelynek ideiglenes bezárásáról döntött korábban az állami tulajdonú társaság, két másik pápai postával együtt.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

Pápán három fiókot érinti az ideiglenes bezárás, a vajdait, a Béke térit és a tapolcafőit. Korábban a pápai önkormányzat – több más önkormányzattal együtt – tárgyalást kezdeményezett a Magyar Postával. A város a költségek egy részének átvállalására is hajlandó lett volna, ám úgy tűnik, a tárgyalások nem vezettek eredményre, hiszen az elmúlt héten mindhárom említett pápai posta bezárt.


Szerda kora estére hívtak össze demonstrációt a vajdai postahivatalhoz pártszimpátiától függetlenül. Szép számban össze is gyűltek a tiltakozók, akik egy kérdőívet is aláírhattak, nyomatékosítva követelésüket, vagyis hogy nyissanak újra a posták.

A demonstráción Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő elsősorban azt kifogásolta, hogy az ideiglenes bezárásokról a társaság csupán a kormányzattal egyeztetett, a döntésből minden érintettet kizárt, köztük az önkormányzatokat. Azt hangsúlyozta, hogy sok idős, mozgásában korlátozott lakost hoz nehéz helyzetbe ez a döntés, amelyre szerinte megoldás is lenne. Példaként említette a szintén állami tulajdonú, ám nyereséges társaság, a Szerencsejáték Zrt. nagyobb szerepvállalását. Süle Zsolt a szolidaritás jelentőségére hívta fel a hallgatóság figyelmét.

A tüntetésen két helyi lakos is felszólalt. Egyikük mozgáskorlátozottként különösen nehezményezte, hogy indokolatlanul jóval távolabbra, a belvárosba kell elmennie a postára.

Forrás: infopapa.hu, fotó: Lampért Gábor


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]