Kultúra · 2020.11.09.

PANNONFÍLING – Online tartják meg a 16. mozgóképes találkozót

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben, amelyet a vírushelyzet miatt online tartanak meg. A fesztiválon hazai és határon túli alkotók rövidfilmjeit nézheti meg a közönség.

Dósay Norbert és Németh Csaba, a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó szervezői elmondták, az előzsűrizés során közel ötven nevezés közül választották ki a versenyprogram 18 rövidfilmjét.
– Nagyon örülünk neki, hogy az idei év nehézségei ellenére is szép számú nevezés érkezett és a fesztivál továbbra is népszerű a hazai filmesek körében. A vírushelyzet miatt úgy gondoltuk, biztonságosabb módját kell találnunk a Pannonfíling megrendezésének, ezért döntöttünk úgy, hogy online tartjuk meg a rendezvényt – mondták a szervezők.
A Pannonfílingen idén is változatos lesz a kínálat, hiszen a versenyprogramban animáció, szatirikus kisjátékfilm, dokumentum- és riportfilm is szerepel.
A „rövidfilmek hosszú napja” jelmondat továbbra is érvényes, hiszen délelőtt 10 órától egészen estig tart a versenyprogram bemutatása. A filmekről való eszmecseréről sem kell lemondanunk, és a látottakról idén is lesz lehetőség a zsűrivel és a filmesekkel beszélgetni. A 16. Pannonfíling szakmai zsűrijének tagjai: Farkas Boglárka Angéla, a tavalyi találkozó győztes filmjének alkotója, Németh Rajmund a Veszprém–Balaton 2023 EKF kulturális projektmenedzsere és Vranik Roland filmrendező.
A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó programja online követhető november 14-én, szombaton. Részletek a pannonfiling.hu oldalon és a rendezvény közösségi média oldalán.


 


[fbcomments]