Kultúra · 2020.01.18.

PANNON VÁRSZÍNHÁZ – Twins a magyar kultúra napján

A Pannon Várszínház a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében az európai színvonalú kortárs táncot is népszerűsíteni kívánja. A magyar kultúra napján, január 22-én, szerdán 19 órakor a Hangvillában a színház meghívására a Frenák Pál Társulat lép fel a Twins című előadással.

A Panon Várszínház ötéves megállapodást kötött a nemzetközileg elismert Frenák Pál Társulattal, amelyik több alkalommal elnyerte a veszprémi A Tánc Fesztiválja fődíját.

Első közös vállalkozásuk a Twins című produkciót láthatják. Az előadás térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: Pannon Várszínház jegypénztár, pannonjegy@hangvilla.com, 889-182.

A Twins a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről. Két táncos, két maszkos figura, hol ikerbábuként, hol ikertestvérként keresik az egység, az összetartozás, az elszakadás, az egyedüllét és a magány állapotait.

Te. Meg én. Mi? Ikrek.

Olyanok, mint két tojás. Egy fiú és egy lány. Egyformák és mégis nagyon különbözőek: játszanak, bújócskáznak, rivalizálnak, kutatnak, menekülnek, kacagnak, görkorcsolyáznak, egyensúlyoznak…Ketten vannak. Szimbiózisban. Körülöttük egy izgalmasan sötét fantáziavilág, ahol csak ők ketten léteznek, ez az ő elvarázsolt birodalmuk. Ismernek minden apró szegletet, a szédítően magas hintát, a madárhangokat, a sötétet és a fényt, a bűvös üveggolyót, de vajon ők ketten tényleg egyformák-e? Megoszthat-e egymással mindent két ember? Képesek-e mindig együtt létezni, és boldogulnak-e, akarnak-e boldogulni külön? S egyáltalán: kik ők?

A nézők az előadás megtekintése (35 perc) után részt vehetnek egy interaktív, feldolgozó, vezetett beszélgetésen a szereplő táncosokkal az előadás terében. Élménybeszámoló formájában oszthatják meg egymással a látottakat, valamint az előadásról eszükbe jutó kérdéseket.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!