Szórakozás · 2022.02.02.

Pannon Várszínház – Nagyon szeretek nevettetni

Tarantino, olasz maffiatörténetek, spagettiwestern, commedia dell’arte és egy szövevényes sztori. A Pannon Várszínház friss bemutatója, A főnök, meg én, meg a főnök című vígjáték ezekből az „alapanyagokból” és „fűszerekből” áll össze.

– A főnök, meg én, meg a főnök című vígjátékot már 2020 decemberére készre próbáltuk, de jöttek a lezárások, és elmaradt a bemutatója – mondta Vándorfi László rendező, aki virtuálisan vett részt a mai sajtótájékoztatón. – Csak online láthatta a közönség. Az előadás alapja a Két úr szolgája című vígjáték, amit Carlo Goldoni írt 1746-ban az akkor kialakulófélben lévő polgárság karikatúrájaként. Hamvai Kornél fordításnak indult átirata lényegében egy önálló mű, amely megtartotta az eredeti karaktereket, de egy vérbeli mai olasz történet. Főhőse az örök kisember, Truffalgino, akit Molnár Ervin játszik. A commedia dell’arte műfajára az jellemző, hogy állandó, ismerős embertípusokat ábrázol, akik ráadásul nem is fejlődnek, változnak az előadás folyamán. A műfaj lényege inkább a rendkívül kiélezett és szórakoztató szituáció sorozata.

Pannon Várszínház, Pannon Várszínház – Nagyon szeretek nevettetni
Molnár Ervin

– Közel áll hozzám a vígjáték műfaja, mert nagyon szeretek nevettetni – vette át a szót az igazi térben Molnár Ervin. – A vígjáték nem könnyű, inkább könnyed. Ebben a műfajban nagyon fontos a nézői reakció, ami ugye hiányzott nekünk az online előadásba. Ezért várom én is nagyon, hogy a közönség élőben láthassa, mert velük együtt tud megtörténni a közös játék.


A Pannon Várszínház A főnök, meg én, meg a főnök című vígjáték bemutatójára február 12-én, szombaton várja a közönséget a Hangvilla nagytermébe! Az előadásról bővebben itt olvashatnak.

Fotók: Pannon Várszínház


[fbcomments]