Kultúra · 2023.09.15.

PANNON VÁRSZÍNHÁZ – Igazi veszprémi évad lesz

Igazi veszprémi évadot ígért a közönségnek a Pannon Várszínház évadnyitóján Vándorfi László igazgató. Az öt bemutató közül három is kötődik a városhoz.

Vándorfi László elmondta, hogy rendkívül sikeres volt a tavalyi évad. Szeptembertől májusig Veszprémben közel 77 ezer nézőt láttak vendégül bérletes és bérletszünetes előadásaikon. A nyári, Balaton-parti és az ország számos szabadtéri színpadán játszott előadásaiknak több mint 20 ezer nézője volt. Szelle Dávid, a színház vezető színésze az évad végén megnyerte az Év színésze díjat Veszprém megyében.

Pannon Várszínház, PANNON VÁRSZÍNHÁZ – Igazi veszprémi évad lesz
Aképen balról jobbra: Kovács Richárd, az EKF kulturális projektmenedzsere, Halmay Gábor önkormányzati képviselő, Szelle Dávid, Lenchés Márton, Horváth Csaba és VándorfiLászló

A 23. színházi szezonnak hatalmas lelkesedéssel vágnak neki. Igazi veszprémi évad elébe néznek mind témák, mind szerzők és rendezők tekintetében. Az öt bérletes előadás közül három ősbemutató lesz. Elsőként Egressy Zoltán A Cholnoky-kód című szellemes kalandjátékának ősbemutatóját láthatják a nézők Horváth Csaba rendezésében. Az Omega – Égi vándor rockfantáziának az előbemutatója már megtörtént az előző évad végén. Fabacsovics Lili és Vándorfi László Red Show-ja egy zenés, mozgalmas komédia lesz inotai díszbemutatóval. Ez szintén ősbemutató. John Fowles A lepkegyűjtő című krimijét Lenchés Márton rendezi. Az ötödik darab is ősbemutató. Ez a Királynék városa, amelynek szerzői Fabacsovics Lili, Süle Zsolt és Z. Kovács Gábor.

Pannon Várszínház, PANNON VÁRSZÍNHÁZ – Igazi veszprémi évad lesz
A társulat

A Pannon Várszínház társulata a bérletes előadások mellett az elmúlt éveknek megfelelően közönségkedvenc műsoron maradt előadásokkal is készül.

A Pannon Várszínház műsornaptárát ezen a linken keresztül érik el.

A vezető képen az évadnyitó társulati ülés résztvevői. Fotók: Pannon Várszínház


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[fbcomments]