Szórakozás / Kultúra · 2019.02.08.

PANNON VÁRSZÍNHÁZ – Idén is Tavaszi Fesztivál

Sajtótájékoztatón jelentette be Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója a teátrum idei Tavaszi Fesztiváli programját, amelynek része lesz a Fejünk felől a tetőt című vendégjáték és A tanú című saját produkció is.

A Pannon Várszínház Tavaszi Fesztiváljának keretében öt előadást láthat a közönség: az eseménysorozat nyitányaként február 16-án Bacsó Péter A tanú című filmjének színpadi változatát, március 2-án Ivancsics Ilona és színtársai előadásában Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című színpadi játékát Kőváry Katalin rendezésében.


Vándorfi László elmondta, hogy Jókai Anna darabja a hatvanas években játszódik Budapesten, egy józsefvárosi házban. Négy generáció történetét ismerhetik meg nézők: a családtagok ugyan egy fedél alatt élnek, de csak a saját kicsinyes gondjaikkal vannak elfoglalva.

Márton Gyula Csinibaba című zenés-táncos darabját március 9-én láthatja a közönség.

Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játékát, mely Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye nyomán született, március 10-én adja elő a társulat.

Március 23-án az Egy darabot a szívemből című musicalre ülhet be a közönség. A Máté Péter és S. Nagy István dalainak felhasználásával született előadás a hatvanas években játszódik, és a fiatalok elvágyódását fogalmazza meg.

A fesztivál Marc Camoletti Boeing, Boeing – leszállás Párizsban című vígjátékával zárul március 24-én.

tavaszi_fesztival_2019_A2 plakat-1


[fbcomments]