Szórakozás / Kultúra · 2018.10.09.

PANNON VÁRSZÍNHÁZ – Bárszínház a kávézóban

Felhőtlen, vidám estre várja a nézőket a Pannon Várszínház, valamint a Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont október 19-én 21.30-kor a Hangvilla kávézójába, hiszen a színház nemcsak művészet, de közösségi élmény is.

A Bárszínházról a mai sajtótájékoztatón beszélt Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, Borbély Zsolt, a Hangvilla rendezvényközpont üzletvezetője és Pap Lívia színésznő, az előadás rendezője.


A füredi Marina szálló évekkel ezelőtt megkért bennünket, hogy az épületben lévő, nagyon híres bárba állítsunk össze egy odaillő műsort – emlékezett vissza a kezdetekre Vándorfi László. – A Pannon Várszínház színészei zenei alapra élőben énekeltek, később a szereplők kis szituációs játékokat tettek bele, idén nyárra pedig elkészült az a változat, amely a korábbinál jobban viseli színházunk védjegyét: korszerűsödött a hangzásvilága, a gépzenét élőzene váltotta fel, hiszen nemcsak Győrfi Judit zenei vezetőnk, korrepetitorunk, illetve Rossa László zenei doyenünk lép a közönség elé, de énekes tudásuk mellett a fellépők is megmutatják hangszeres tehetségüket. A Marina bárja adott volt, és a Hangvillában is a rendelkezésünkre áll egy alapvetően teátrális tér. Szeretnénk, hogy ez egy igazi bár legyen, az előadás alatt fogyasztással és számtalan meglepetéssel.

Borbély Zsolt elmondta, hogy cégük a teret kínálta fel, innen kezdve mindent a színházra bízott, és teljes mellszélességgel támogatja az előadást.

Én igazából csak a koordinátor szerepét vállaltam, hisz ha a színház két mókamestere, Molnár Ervin és Keresztesi László együtt vannak, ott sziporkáznak a jobbnál jobb ötletek – tette hozzá Pap Lívia. – A zenei összeállításnál egyetlen szempont vezérelt bennünket: hogy minden szereplő szeresse, amit csinál. Lesz Gershwin, Sinatra, Sting és természetesen magyar slágerek is helyet kapnak az összeállításban. Kicsit szvinges, kicsit dzsesszes produkció lesz, nagyon jó énekhangokkal.

A nézőknek igyekezniük kell, ha szeretnének jegyet kapni, hisz a Hangvilla kávézójában mindössze 80–100 ember tud leülni, és a Bárszínházból is egyelőre csak két előadást terveznek.

A Bárszínház fellépői: Kovács Ágnes Magdolna, Pap Lívia, Holczer Réka, Szép Anita, Keresztesi László, Molnár Ervin, Gábor Márkó, Szente Árpád Csaba, Győrfi Judit/Rossa László, P. Petőcz András és Kovács Gábor.


[fbcomments]