Szórakozás / Kultúra · 2016.05.17.

PANNON NYÁR – Sírás és nevetés különleges helyszíneken

A Pannon Várszínházban egész évben szezon van: még be sem fejeződött a 2015/2016-os évad, máris bejelentették a negyven előadást felölelő nyári programsorozatot.

– Nagyon erős a kapcsolatunk Alsóörssel, ott fordulunk meg legtöbbször idén nyáron – ezzel indította a keddi sajtótájékoztatót Vándorfi László igazgató-rendező. – Természetesen a megye más városaiban is fellépünk, és visszatérünk egy veszprémi helyszínre, a volt várbörtön udvarára. Alsóörsön tartjuk a következő kőszínházi évadunk előbemutatóját, a Mária evangéliumát. Az alsóörsi amfiteátrum augusztus 6-án gyönyörű helyszíne lesz Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi rockoperájának, amely egyfelől szakrális témájú, másfelől nagyon is világi, hiszen egy anya-fiú kapcsolatot mutat be. A rockoperában a lágyabb, lírai dallamok mellett kemény rockszámok is elhangzanak, és az egész nagyon dinamikus, látványos produkció lesz.

A strand a másik alsóörsi helyszín. Itt július 22-én várja nézőit az Egy bolond százat csinál című zenés bolondság. Ugyancsak a strandon a nyár öt vasárnap délelőttjén a gyerekek a Szépek szépe című mesejátékot nézhetik meg, amihez nem kell külön belépőt vásárolniuk a szülőknek, elég hozzá a strandbelépő. A programok támogatója az alsóörsi önkormányzat.

– Hat éve tart a település és a Pannon Várszínház együttműködése – mondta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere. – A Pannonnak már a tavaszi-őszi időszakban is voltak előadásai a művelődési házban, nyáron azonban különleges hangulatú helyeken élvezheti a színház előadásait a közönség. A világ legfiatalabb amfiteátrumát, ahogyan mi viccesen nevezzük, 2000-ben újította fel az önkormányzat, és 1500 ember befogadására alkalmas, a strandon, közvetlenül a víz mellett lévő színpadnál pedig tényleg nehéz elképzelni romantikusabb játszóhelyet.

Molnárné Simon Anikó, a színház marketing menedzsere, Vándorfi László igazgató-rendező és Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere a Pannon Várszínház sajtótájékoztatóján

Molnárné Simon Anikó, a színház marketingmenedzsere, Vándorfi László igazgató-rendező és Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere a Pannon Várszínház sajtótájékoztatóján

A Pannon Várszínház tavaly már letesztelte a veszprémi várbörtön udvarát, ezért idén szívesen viszi oda ismét az előadásait, július 29-én A padlást, július 30-án pedig az Egy darabot a szívemből című musicalt. Előbbit annyira szeretik a nézők, hogy már tíz éve szerepel a színház repertoárján, utóbbi pedig a mostani évad sikerdarabja, a várbörtön udvarán lesz a negyvenedik előadás.

Mivel Ajka város is a színház támogatója, így az ajkaiak több alkalommal élvezhetik a Pannon Várszínház társulatának játékát: július közepén egy gyerekelőadást, majd a Varidance fellépését a Pannon Várszínház néhány tagjának közreműködésével, augusztus 13-án a Dzsungel könyvét. Augusztus 20-án és 21-én a város főterén szintén a színház művészei szórakoztatják a nagyérdeműt.

Korábban soha nem lépett még fel a Pannon Várszínház társulata a pápai kastélykertben. Idén ez is bekövetkezik: az Egy darabot a szívemből című előadás végén tapsolhat majd a pápai közönség. A fehérvárcsurgói kastély visszatérő helyszín: ott a Mária evangéliumát és az Egy darabot a szívemből című összeállítást nézhetik meg az érdeklődők.

– Színházunk a veszprémi, az ajkai és az alsóörsi önkormányzat segítsége mellett továbbra is a nézők támogatására számít – jegyezte meg a programok ismertetése után az igazgató-rendező. – Figyelmeztetnem kell minden nézőt, hogy az előadásokra mindenképpen hozzanak magukkal papír zsebkendőt, mert vagy a nevetéstől vagy a sírástól, de ki fog csordulni a könnyük, ezt garantáljuk.

A várbörtöni, az alsóörsi és az ajkai előadásokra már megkezdődött a jegyek árusítása több helyen, és persze az előadások előtt a helyszínen is kaphatók lesznek belépők.


[fbcomments]