Közérzet · 2019.05.27.

PANNON EGYETEM – Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia

Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Zrt. és hat egyetem között. A Pannon Egyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződést a minap írták alá.

A Paks II. Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel együttműködésben dolgozta ki a tananyagot. A hat egyetem a Paks II. Zrt. anyagi támogatása mellett indítja el az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzési szakot, a Paks II. Akadémia keretében. A képzés ennek köszönhetően a hallgatók számára térítésmentes.


A képzési program létrejöttében együttműködő hat egyetem közül harmadikként a Pannon Egyetemmel írta alá a képzés indítását lehetővé tevő támogatási szerződést a Paks II. Zrt. képviseletében Lenkei István vezérigazgató és Mittler István kommunikációs igazgató. A megállapodást a Pannon Egyetem részéről dr. Gelencsér András rektor és dr. Kovács Gyula kancellár látta el kézjegyével.

A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a hallgatók a gyakorlatban kiválóan alkalmazható tudást kaphatnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai részleteiről, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. A 2019 őszén induló szakirányú továbbképzésre a választott intézmény felvételi rendje szerint lehet jelentkezni, amelynek részletei az adott intézmény honlapján találhatók meg.






[fbcomments]