Közérzet · 2019.02.12.

PANNON EGYETEM – Tehetségek a Műszaki Informatikai Karon

Éles András, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar PhD hallgatója újra bejutott a TCS Code Vita legjobbjai közé. A világ minden tájáról mindössze huszonöten vehetnek részt a Tata Consultancy Services által szervezett TCS Code Vita nevű programozói verseny döntőjén.

András február 24-e és 27-e között méri össze a tudását a világ legjobb programozóival Indiában, ahol tavaly 14. lett.


Éles Andrásról a fotó a tavalyi verseny helyszínén készült

Éles Andrásról a fotó a tavalyi verseny helyszínén készült

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának hallgatói számos hazai és nemzetközi megmérettetésen érnek el folyamatosan sikereket. A kar maga is szervez versenyeket, kiemelten fontosnak tartja a tehetséggondozást. Nemcsak egyetemisták, hanem középiskolások és általános iskolások is találhatnak felkészítő programokat, szakköröket a kar kínálatában, főként matematikai és programozási témakörökben.

A kar sikeres villamosmérnök hallgatói közé tartozik Rasovszky Kristóf kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó. Az élsportoló ezt nyilatkozta az egyetemi lapnak: „Gimnazista koromban elég jól ment a matek és a fizika, így emiatt mindenképpen valamilyen mérnöki irányba szerettem volna próbálkozni. A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán könnyen kialakult a közösség. Jól érzem magam, úgy gondolom, hogy a tanárok is emberien állnak hozzám. Nemcsak a sport miatt, hanem amúgy is. Reggel edzés, utána az egyetemen vagyok, amikor óráim vannak, aztán megint edzés. Szerintem alapvetően ugyanolyan diák vagyok itt, mint bárki más, nem szeretem, hogyha emiatt másképp tekintenek rám. Az azért persze jól esik, hogy a tanárok odafigyelnek rám.”

A felvételi eljárásban is nagy az érdeklődés a kar tevékenysége iránt. A szeptemberi képzésekre a jelentkezési határidő február 15.


[fbcomments]