Sport · 2020.02.19.

PANNON EGYETEM – Rasovszky Kristóf ösztöndíjat kap az intézménytől

Nagy lendülettel készül az idei tokiói nyári olimpiai játékokra Rasovszky Kristóf világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó, a Pannon Egyetem villamosmérnök szakos hallgatója. Kristófot ma az egyetem vezetősége látta vendégül.

Az úszó most mindössze öt napot tölt Magyarországon, mielőtt visszamegy a külföldi edzőtáborba, de addig sem tétlenkedik, nem maradnak el a napi edzések. A felkészülés hajrájában, maroknyi szabadidejében az egyetemre is jutott ideje, ahol dr. Gelencsér András rektor, Csillag Zsolt kancellár és dr. Edvy László, a Testnevelési és Sport Intézet igazgatója látta vendégül.


A kötetlen beszélgetés fő témája értelemszerűen a sport és a tanulás kapcsolata volt. Az olimpiai célkitűzések, a felkészülés élményei, tapasztalatai és a szakmai kérdések mellett szó esett Kristóf tanulmányi előmeneteléről, a sport és a tanulás összehangolásáról is. A világbajnok úszó elmesélte, hogy a legnagyobb próbatétel talán az lesz, hogy míg a felkészülés során jellemzően 15–16°C-os vízben edz, addig az olimpián nagyon meleg levegő és víz (kb. 30°C-os) várható, de hát ezzel nem csak neki kell majd megküzdenie, hanem versenytársainak is. Tanulmányaival kapcsolatban elárulta, hogy megfontoltan halad előre, de ő is ugyanazokat a kihívásokat éli meg, mint minden más hallgató, annyi kivétellel, hogy neki az aktív sport is megjelenik a mindennapjaiban, ám akárcsak a sportéletben, a tanulmányaiban is önerőből akarja leküzdeni a próbatételeket, sehol sem vár plusz segítséget.

A találkozó végén az egyetem vezetősége nem csupán szurkolásáról és erkölcsi támogatásáról biztosította a sportolót: az egyetemi ereklyék mellett külön ösztöndíjjal is hozzájárul Kristóf olimpiai felkészüléséhez a Pannon Egyetem. Ilyen, az olimpiai részvételt támogató ösztöndíjat első alkalommal ad az intézmény, és a jövőben is felkínálja majd sportoló hallgatóinak, bízva abban, hogy többeket inspirál a magasabb célok kitűzésében és elérésében.






[fbcomments]