Közérzet · 2020.01.18.

PANNON EGYETEM – Nyelvtanulással a boldogulásért (2020)

Szakmai napot tartanak az érdeklődőknek január 23-án, csütörtökön 10-től 16 óráig a Pannon Egyetem konferenciaközpontjában, a B-épület II. emeletén a Nyelvtanulással a boldogulásért elnevezésű projekttel kapcsolatban.

A szakmai nap dr. Navracsics Judit dékáni megnyitójával és dr. Szentgyörgyi Szilárd dékánhelyettesi ismertetőjével kezdődik, ezt követően dr. Poór Zoltán szakmai vezető, illetve Vargáné Hajda Tímea projektmenedzser beszámolóját hallhatják a megjelentek a huszonnégy hónap alatt elért eredményekről, valamint a projektzáró évre vonatkozó tervekről. A délelőtti programot a projektben részt vevő tanárszakos hallgatók és mentortanárok előadásai zárják.


Ebédszünet után az oktatott idegen nyelvek (angol, illetve német) szerinti bontásban szekciókban folytatódik a munka, ahol ismertetik és megbeszélik a Pannon Egyetem Angol-Amerikai, valamint Germanisztikai és Fordítástudományi Intézetében dolgozó szakmai megvalósítók által összeállított nyelvspecifikus élménypedagógiai szakmódszertani útmutatókat. Az EFOP 3.2.14 projekt egyik vállalása, hogy szakmódszertani anyagokat dolgoznak ki a szakmai megvalósítók, amelyeket a közoktatási intézmények beépítenek pedagógiai programjukba.

A projekt markáns elmozdulást fémjelez a XXI. századi igényeknek és követelményeknek megfelelő új módszertani megközelítések felé, amelyek jelentős részben a középiskolai duális szakképzési programokban hasznosulnak majd, valamint hozzájárul a hátrányos helyzetű kistérségekben tanuló diákok élő, valós nyelvhasználaton alapuló angol-, illetve némettudásának fejlesztéséhez.


[fbcomments]