Szórakozás / Kultúra · 2018.11.26.

PANNON EGYETEM – Igazi zenei csemege

PANNON EGYETEM – Igazi zenei csemege

A Zenei csemegék a Pannon Egyetemen elnevezésű sorozat következő előadása a Dallam-szigetek címet viseli. Prejczer Katalin és Franczia Dániel meditatív koncertje november 27-én, kedden 19 órakor kezdődik a Pannon Egyetem E-kamaratermében.


Meghitt hangulat, halvány fények, pihenőszékes koncert, meditatív zenei világ, tiszta hangzás, párbeszéd a hangszerek és érzések között… Megszólaltatott hangszerek: handpan, sansula, nyelvesdob, zongora, tibeti hangtálak, hapi drum.
Vélemények egy korábbi Dallam-szigetek koncertről:

Hangtál, zongora és handpan. Az elsőre talán különleges párosítású hangszerek egyedi és maradandó élménnyel ajándékoztak meg. A zenei hangzás és a harmónia kéz a kézben járt ezen az estén. A pihenőszékben igazán átadhattam magam a hangok varázsának. Kata és Dani relaxációs, meditációs zenéje mindenki számára olyan felemelő és békés pillanatokat kínál és tesz lehetővé, ami hozzájárul egyensúlyunk megtalálásához.”

Lelket simogató dallamokat, igazi zenei csemegét hallhattam, mely az egész testemre ható nyugalmat árasztva szinte meditációs utazásként érintett meg. Kirepített a természet legcsodásabb helyeire, a magas hegyek csúcsaira, a csörgedező patakok kékségébe és a határtalan zöld földi univerzumába. E tökéletes hangokkal festett művészeti alkotást szeretettel ajánlom a feltöltődésre és kikapcsolódásra vágyóknak.”
„Kata és Dani közös játéka nekem olyan, mint nyári időtlen éjjelen, telt bort ízlelgetve Weöres Sándort olvasni: Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.”

(Belépő: diákoknak 500, mindenki másnak 1000 forint.)


[fbcomments]