Szórakozás · 2023.01.12.

Idén a Pannon Egyetem lesz az EFOTT házigazdája

Budapesten, a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás nyitónapján írta alá a Pannon Egyetem és az EFOTT fesztivál az erről szóló együttműködési megállapodást.

Lasztovicza Gábor, a HÖOK Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az idei EFOTT fesztiválon a kultúra lesz a középpontban:

– A karriertervezés, a sport, és a kultúra is szerves része rendezvényeinknek, így az EFOTT fesztiválnak is. Ezen törekvésünkben társra találtunk a Pannon Egyetemben. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program öndefiníciós értékei a közösségépítés, az önkéntesség, a hagyomány, az innováció és a fenntarthatóság. Hogyha kibővítjük a tudományokkal és a karrierrel, akkor megkapjuk a magyar felsőoktatás öndefiníciós értékeit is. Az EFOTT fesztivál már régóta magában hordozza a legsportosabb fesztivál címet. A tavalyi házigazda, a MATE jóvoltából a legzöldebb fesztivál címet is. A Pannon Egyetemmel közösen a kultúra területén fogunk hasonló eredményeket elérni.


EFOTT, Idén a Pannon Egyetem lesz az EFOTT házigazdája
Dr. Gelencsér András, Lasztovicza Gábor és Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja aláírják a megállapodást

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kiemelte: nagyon nehéz időket élünk, emiatt kifejezetten fontos az összefogás. Ennek az egyik eszköze, ha közösségeket teremtünk, így az idei EFOTT-nak ilyen tekintetben is kiemelt szerepe van.

– Nagyon fontos, hogy ezeknek a közösségeknek a környezetünk védelmére is oda kell figyelniük, amiben a Pannon Egyetem úttörő szerepet tud játszani – tette hozzá. – Azt kevesen tudják, hogy a Pannon Egyetem nem akkor kezdett el foglalkozni a fenntarthatósággal, mikor ennek a szónak különleges jelentősége lett, hanem 1974-ben, amikor az országban erről még senki nem beszélt. Az országban elsőként indítottunk olyan képzést, amely a fenntarthatósághoz kapcsolódik.

Fotó: EFOTT

Kép forrása: Pesthy Marton

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]