Sport / Egyéb · 2023.03.09.

PANNON EGYETEM – Egy különleges tesióra a menhelyen

Tornaórán menhelyi kutyákat sétáltatni? Miért ne? Osváth Erzsébetnek, a Pannon Egyetem testnevelő tanárának jutott eszébe ez a zseniális gondolat nem sokkal az állatok világnapja előtt. Ha lenne ilyen elismerés, a legötletesebb tesitanár címet máris odaítélném neki.

A Testnevelési és Sport Intézet vezetője, dr. Edvy László valami hasonlót gondolhatott, mert első szóra felkarolta az ügyet. Erzsébet járt már korábban az Állatvédő Egyesület Veszprém menhelyén, így esett a választás rájuk. A megállapodás megszületett, kedden délelőtt fél tízkor pedig kerékpárral, bukósisakban megérkezett az első csapat.

A Pannon Egyetem hallgatói szabadon eldönthetik, milyen sporttevékenységgel teljesítik a kötelezően előírt testnevelést a képzésük négy féléve alatt. Az egyetem erre ötven különböző sportágban biztosít lehetőséget – tudtam meg a diákjaitól alig különböző, mosolygós testnevelő tanártól.


A kutyasétáltatás eddig nem szerepelt a listán, de borítékolható, hogy sikere lesz. Bicajjal kitekerni a menhelyig, majd ott eltölteni egy órát szabad levegőn a kennelfogságból kiszabaduló boldog kutyák társaságában, ennél nagyszerűbb test- és lélekedzést elképzelni se nagyon lehet. Hatalmas segítség ez a menhelyen dolgozó önkénteseknek is, hiszen így több idejük jut az egyéb feladatokra. A diákoknak Török László önkéntes mondta el a legfontosabb szabályokat és adott hasznos tanácsokat a rendhagyó „tornaórához”. Ezt követően Hadar, Nikó és Réka iramodhatott neki – persze pórázon tartva – az illatokkal teli szabad világnak, elfelejtve kis időre, hogy még mindig nincs igazi gazdájuk és meleg otthonuk.

Pannon Egyetem, PANNON EGYETEM – Egy különleges tesióra a menhelyen
Hadar sétálni indul

Az egyesület igyekszik mindent megtenni a hozzájuk kerülő kutyák és cicák felelős gazdásításáért, de amíg erre várakoznak, bizony elég szegényes körülmények között kell gondoskodniuk a védenceikről. Az Otthont az Állatoknak Alapítványt azért hozták létre, hogy egy korszerű, a mostaninál sokkal több árva, rossz gazdától mentett vagy épp kidobott kutyának és cicának tudjanak segíteni. Messze még a megvalósulás, nagyon sok támogatóra és támogatásra lenne hozzá szükségük. Építőanyagot, szakmunkát, pénzbeli adományt egyaránt köszönettel fogadnak. Jó alkalom most a segítésre az szja egy százalékának felajánlása is itt:

Otthont az Állatoknak Alapítvány
számlaszám: 11748007 – 20088040
adószám: 18913316 -1-19

A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetét minden elismerés megilleti azért, hogy lehetővé teszik az állatvédők támogatását a hallgatóik számára. Minél többen követik a példát a saját eszköztáruk bevetésével, annál hamarabb érhet célt az összefogás. Lendüljünk neki!

Vezető képünkön: Böröczky Veronika (a kép jobb szélén) és Osváth Erzsébet a rendhagyó tesiórát teljesítő egyetemistákkal. Fotók: a szerző


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]