Szórakozás · 2023.09.02.

PALOTAI NAPOK – Örömünnep a hétvégén

Idén 38. alkalommal rendezték meg a Várpalotai vagy Palotai napokként elhíresült, koncertekből álló programsorozatot Várpalota főterén, a Thury-vár előtt.

A koncertek mellett a látogatók a városba érkezett, vidámparki játékokat is kipróbálhatják, számtalan étel-ital bódéból csipegethetnek és átélhetik a nagyméretű falunap-élményt.

A város lakói minden évben izgatottan várják, kik lesznek az idei fellépők. Sőt, pénteken már a jövőévi előadókról is elhangzott pár pletyka. Az idei húzónevek között a Margaret Island, a Wellhello, a Bon-Bon és Kiss Kevin is szerepel.

Palotai napok, PALOTAI NAPOK – Örömünnep a hétvégén

A Palotai napok koncertjeinek sorát pénteken a Margaret Island nyitotta meg. Lábas Viki, a zenekar énekesnője rendkívül dinamikusan, látványos tánccal megspékelve adta elő dalaikat. A Margaret Island művei igazi örömzenék, könnyed dallamokkal és ritmusos betétekkel, a szövegük pedig sok esetben egészen lírai.

A legtöbb daluk a szerelemről szól, de az aktuális közérzet is visszaköszön bennük. A rajongók kívülről fújták a számaikat, de az újonnan hallgatók számára is emlékezetes élmény maradt, ahogyan a csillogó, rózsaszín overallba bújt Lábas Viki és bandája előadja a dalokat.

(A galéria bármely képre kattintva megnyílik)

Talán a Palotai Napok idei legnagyobb dobása a Wellhello. Be kell ismerni, akár szereted, akár nem, akár elismered a munkásságukat, akár nem, a számaik tényleg slágerek. Akaratlanul is kívülről fújja a magyar rádióhallgató a szövegeiket. Hihetetlenül nagy számban, kicsiktől egészen az idősekig érkeztek látogatók a koncertekre. A Wellhello pedig hozta, amit elvártunk tőle; könnyed, olykor akár bugyuta dalaikra hamar megmozdult a tömeg és egy órára a bulikról dalolva elfelejtették a problémákat.

Különszám, hogy Fluor Tomi, a zenekar egyik frontembere várpalotai születésű. Az énekes rapper ezt sokszor emlegette is, egy-egy helyi utalással lenyűgözve a nézőközönséget. A régi emlékei felelevenítésével és a várpalotai kulthelyek megemlítésével elérte, hogy kicsit úgy érezzük, tényleg „egy közülünk”.

A pénteki Palotai Napok Sterbinszky és Mynea előadásával folytatódott, majd a Fájth vált a jó hangulat felelősévé.

Palotai napok, PALOTAI NAPOK – Örömünnep a hétvégén

A szombati fellépők sorát Kiss Kevin nyitja, később pedig a színpadra lép a Bon-Bon, Anyu, ez hangos, Dévényi Tibi bácsi és DJ Dominique is. A Palotai napokon a koncertek mellett a helyi kultúra is helyet kap: bányásznapi megemlékezés és várpalotai tánccsoportok előadása nyitja meg a szombati napot. Ingyenes vércukor- és vérnyomásmérésre is lehetőség lesz a nap során. A Thury-várban pedig harcászati és fegyverzetbemutató várja az érdeklődőket. Vasárnap a Bányász Fúvószenekar és a Csík zenekar érkezik.

Szerző: Kovács Hanga

Kép forrása: a szerző

7 hozzászólás

 1. prosector szerint:

  Ez csak a nyaloncoknak szól! A legtöbben rühellik az egészet, nem egy belvárosba való, brutálisan túlhangosított! Éjszaka nem lehet megmaradni a belvárosban! Sajnos a városvezetés csak magát fényezi, a lakosok véleménye nem érdekli! Nem a városról szól ez, hanem arról, hogy a helyi vezetés fényezhesse magát önmaga előtt. Nem is a városban lakik a polgármester!

  • Gábor szerint:

   Már megint a megszokott károgó palotáról…Unalmas már ez a sok baromság ,ez egy rendezvèny ha nem tetszik akkor nem mèsz el rá.A hülyesègeddel ellentètben több ezer ember volt kiváncsi pènteken a rendezvènyre ..te gyogyös..

   • prosector szerint:

    Ha nem megy el rá az ember, akkor is hallja, mert olyan barom módon van túlhangosítva és megsértve minden törvényt, hogy éjjel fél 2-kor 140 decibelt mért a telefonunk 4 utcányira a rendezvénytől! Ez a rendezvény nem való egy belvárosba! Alig volt 7-800 ember amúgy látszik a fotókon.

   • Stefi szerint:

    Tökmindegy elmegyek-e vagy sem, éjjel kettőkor még megy alattam a padló és az ágy na meg a budi is a basszustól. Az Árpád utca nem a közvetlen szomszédságában van, mit élhetnek át a vár közvetlen közelében élők? Miért nem viszik ki az efféle rendezvényeket a városon kívülre? Elviselhetetlen és elfogadhatatlan!!!

  • Mancs szerint:

   Kicsit unalmas.

   Rühellem a narancsot, és mindent ami narancs színű. De végre van fél évente valami élet, amikor gondtalanul ki lehet kapcsolódni. Mindenhol a Belváros a az ilyen események helyszíne. Ezzel számolni kellett volna mielőtt oda költözik bárki.

 2. Kavecz Edina szerint:

  Az “elhíresült” szó jelentése Grétsy László nyelvész szerint negatív tartalmat képvisel. A “híressé válástól hírhedtté válásra való utalás” azaz hacsak nem ez volt a szándék akkor érdemes lenne korrigálni. https://szabadfold.hu/kultura/2009/09/elhiresult

 1. 2023.09.03.

  […] a hátterében állhat az ugyanerre a hétvégére szervezett Palotai Napok rendezvény, de a helyiek számára túl magas összegért árult […]

[fbcomments]