Közérzet / Egyéb · 2021.02.09.

ÖT KÉRDÉS – Az országgyűlés elé került a gyulafirátóti erdőtarolás

Az országgyűlés elé került a gyulafirátóti erdőtarolás. Mint ahogyan erről tegnap írtunk, két nap alatt sikerült 26 hektárnyi erdőt letarolni Gyulafirátót szomszédságában, ezzel kiirtották a falu Hajmáskér felőli védősávjának jelentős részét.

A település lakói – jobb híján – a Gyulafirátóti faliújság elnevezésű nyilvános Facebook-oldalukon próbálták egymást tájékoztatni arról, milyen építkezés készülődik a szomszédságban.


Kiderült, hogy tévedésből egy magántulajdonban lévő, 25 esztendős fenyőerdő is áldozatául esett a tarvágásnak. Cikkünket itt olvashatják.

A fentiekkel kapcsolatosan Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ma öt kérdést intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz:

1. Milyen katonai beruházást terveznek az érintett területen?

2. Mennyi a teljes beruházás összköltsége, illetve a beruházás befejezése mikorra várható?

3. Nem gondolja-e, hogy annak, aki a beruházást végzi, kötelessége tájékoztatni az érintett terület lakosságát, a polgármestert, a helyi képviselőt a beruházás céljairól és menetéről?

4. Mit kíván tenni a település lakóira nehezedő por és zajártalom csökkentése érdekében?

5. Átgondolták-e, hogy az egész eljárás, az elképesztő mértékű természetkárosítás hogyan hat a Magyar Honvédség és a civil lakosság közötti kapcsolatra?

Vadai Ágnes levele a miniszterelnökhöz:

14935-page-001

14935-page-002

 


[fbcomments]