Kultúra · 2018.03.30.

ÓSZIRMI – Díszbe öltöztetett szívvel…

Magam sem tudom eldönteni, mikor érintett meg jobban… mikor először hallottam, vagy ma, amikor már reggel a szokottnál is jobban díszbe öltöztetett szívvel ébredtem, hisz újból varázszenés estre készültem…

Tény, hogy bár hideg volta reggel, a madarak dala a szokottnál is gyönyörűségesebb volt, munkába vivő lépteim ruganyosabbak, és a Séd vize is messzire vitte a várható szép élmény ígéretét, mikor a fölötte lévő hídon áthaladtam.
Ezzel a díszbe öltöztetett szívvel vártam az estét… várt az antikvárium miliője, a régi könyvek illata, az Ószirmi mesék és kelta zenék varázslatos világa…
Már volt benne részem, de most mégis többet kaptam, még jobban megérintett… benne éltem, és maximálisan átéltem azt, amit hallottam.
Láttam a tücsköt, a vándorzenészt, akinek tollvonója nyomán kiserkent a vére, jelezvén, hogy szívből muzsikált. Átéreztem a négylábú kastély örömét, bánatát… megértettem a mesék üzenetét és a kísérő zene csodáját, azt a csodát, amire nincs szó, egyszerűen csak az ember szívéig hatol.
Az Utas és Holdvilág Antikvárium méltó helyszíne annak a varázslatos világnak, melyet minden hónapban Kovács Gáborján és Császár Róbert elhivatott előadása nyomán kapnak mindazok, akik feltöltődésre vágyva és azt meg is kapva ellátogatnak ide.
Köszönet a szervezőnek és az előadóknak!
Mindenki, aki ott volt, nagyon sokat kapott…

Farkasné Nagy Edit


[fbcomments]