Kultúra · 2021.05.04.

Összeesküvés a föld alatt

Az Aranyhíd versei a strandok és vasútállomások után a föld alatt hallgathatók egy héten át neves művészek előadásában, hogy köszöntsék a jubiláló fővárosi kisföldalatti utasait.

Parton, peronon, föld alatt – mindenhol a magyar irodalmat népszerűsíti az almádi Aranyhíd Polgári Egyesület. Három éve egész nyáron át Balatonalmádi strandjain szólaltak meg délutánonként a költészet gyöngyszemei a civil egyesület szervezésében. Tavaly körbe futották a balatoni vasútállomásokat verseikkel, most pedig egy hétig a föld alatt szólnak.

A világörökség részének minősített Millenniumi Földalatti Vasút ünneplését az Aranyhíd verseivel kezdte meg a Budapesti Közlekedési Vállalat. Európa első metróján félóránként Csuja Imre, Für Anikó, Gáspár Sándor, Mihály Péter, Tóth Ildikó előadásában hallhatók Terék Anna, Kemény István, Szálinger Balázs, Géczi János, Dukai Nagy Ádám, Áfra János költeményei. A kontinens legöregebb, a világ másodikként meginduló metróján naponta elhangzó művek az érettségizőket is köszöntik, akik csak írásbeli vizsgát tehetnek a pandémia miatt.

Terék Anna 2018-ban Veszprémben vehette át a Sziveri-díjat. Ebből az alkalomból interjút készítettünk vele. Fotó: Veszprém Kukac archív

Hozzászólások

hozzászólás