Egyéb · 2022.07.08.

OROSZ MILLIÁRDOSOK – Hullanak, mint a legyek

A szentpétervári luxusnegyedben élő 61 éves Jurij Voronovval fejlövés végzett. Villájának medencéjében találtak rá, írja a Daily Mailre hivatkozva a telex.hu. Orosz milliárdosok halnak meg mostanában krimibe illő körülmények között. Csapkodnak a villámok a Gazprom körül.

Voronov az Északi-sarkvidéken a Gazprommal üzletelő logisztikai vállalat vezetője volt. Az özvegye szerint a férjét zsarolták. Csakhogy ő már sokadik a furcsa módon elhalálozott orosz milliárdosok között, írja a Telex.

A 61 éves Alekszandr Tyulakovot, a Gazprom pénzügyi és biztonsági vezetőjét februárban felakasztva találta meg a barátnője egy lakóparkban lévő lakásában. A hatóságok szerint öngyilkos lett.

Február végén, alig néhány nappal azután, hogy Oroszország hivatalosan is megszállta Ukrajnát, Mihail Watford olajmágnás holttestét felakasztva találták surrey-i (Egyesült Királyság) otthonának garázsában.

Év elején ugyanebben a lakóparkban a Gazprom Invest cégvezetőjének, a 60 éves Leonyid Sulmannak a holtestére találtak rá a fürdőszobájában. A férfit késsel gyilkolták meg.

Májusban a Lukoil energiaipari óriáscég korábbi vezetőjével, a 43 éves Alekszandr Szubbotin milliárdossal rejtélyes körülmények között szívroham végzett egy sámán pincéjében.

Áprilisban a Gazprombank vezető orosz pénzintézettel magas szintű kapcsolatokat ápoló 51 éves Vlagyiszlav Avajev, a Kreml volt tisztségviselője lett állítólag öngyilkos, miután kiirtotta családját, végezve 47 éves feleségével és 13 éves lányával.

Áprilisban felakasztva találtak az 55 éves multimilliomos Szergej Protosenya testére. A Kremlhez szorosan kötődő Novatek gázipari vállalat korábbi elnökhelyettese állítólag spanyolországi otthonában baltával végzett feleségével és tizenéves lányával, majd öngyilkos lett. Életben maradt fia szerint kivégezték a családot.

A múlt héten egy mobiltelefonos cég milliárdos tulajdonosát, a 47 éves Jevgenyij Palant találták holtan. A férfi ukrán származású feleségével késsel végeztek. A lányuk cáfolja, hogy szülei öngyilkosságot követtek volna el.

Gazdag oroszok, akik – hárman ugyanabban a szentpétervári külvárosban – rejtélyes körülmények között haltak meg az év eleje óta. Az orosz milliárdosok halálának körülményei enyhén szólva horrorisztikusak. És a világsajtó csak a nagyok kivégzését szellőzteti. Feltételezhető, hogy a Gazprom körül úszkáló kisebb halak sem alszanak nyugodtan mostanában.

A 61 éves Jurij Voronovot holtan találták meg a saját medencéjében. Ő már legalább a nyolcadik rejtélyes körülmények között meghalt orosz milliárdos. Fotó: nlc


[fbcomments]