Közérzet · 2022.09.01.

Óriási tűzijáték, élelmiszer-drágulás

Az egész Európai Unióban nincs egyetlen ország sem, ahol nagyobb lenne az élelmiszer-drágulás, mint Magyarországon. Viszont egyetlen ország sem dicsekedhet ilyen hatalmas tűzijátékkal, mint amilyen a miénk volt – írja a Nyomtass te is!

Talán még büszke is lehetne a kormány, hogy ő szervezte Európa legnagyobb tűzijátékát, ha nem lennének milliók, akik rettegve várják a telet, hogy ki tudják-e fizetni az áram- és a gázszámlájukat. Ugyanezek a milliók egyre kétségbeesettebben mennek be a boltokba, mert lassan megfizethetetlenek számukra még az alapélelmiszerek is. Szóval minden fillérre szükségük lenne a szegényeknek és a lecsúszó középosztálynak.

Az Európai Unió statisztikai hivatala döbbenetes adatokat tett közzé a napokban. A magyar infláció a hatodik legnagyobb az egész Európai Unióban. Csak a három balti állam, valamint Csehország és Bulgária fogyasztói árai nőnek durvább ütemben, mint az itteniek. Nálunk azonban a benzin és néhány alapélelmiszer árának befagyasztása, illetve a mostanáig működő rezsicsökkentés elrejti a helyzet valódi súlyosságát. Az igazi árrobbanás még csak most következik. De még így is: 242 termékcsoport közül 48 esetében a magyar árak nőnek a legdurvábban Európában. Még rosszabb a helyzet, ha csak az élelmiszereket nézzük. Azoknál nagyítóval kell keresni olyan termékeket, amelyeknél nem nálunk a legnagyobb az élelmiszer-drágulás.


A Nyomtass te is! friss számának további témái:

– Ennyi pénzre várunk az Európai Uniótól

– Sztrájkot hirdettek a mozdonyvezetők

– Brutális emelkedés a lakáshiteleknél

– Tiltakozási hullám a közoktatásban

– Miért veszi meg az állam a Vodafone-t?

– Akár 25 ezer is lehet az önkormányzati iskolakezdési támogatás

Olvassa, nyomtassa, terjessze! Innen tölthető le.

Illusztráció: Buzás Alíz


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]