ONKOCENTRUM – Hamarosan gyógyíthatnak

Ha minden a főigazgató tervei szerint alakul, még idén decemberben átadhatják Veszprémben a Regionális Onkológiai Centrumot, ahol a rákos betegek komplex ellátása valósul meg. A dr. Rácz Jenő főigazgató vezette Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház részeként működő új központ a teljes megye 350 ezer fős lakosságán kívül a nagyrégióban élő 150 ezer ember ellátásáról fog gondoskodik.

 Az onkocentrum létesítését 2006-ban jelentették be, a kivitelezési munkálatok 2015 januárjában kezdődtek.

A közben eltelt kilenc év történései nagy vonalakban: támogatói döntés 2011. július 21-én született, a támogatási szerződést 2011 decemberében írták alá. A projektnyitó 2012. február 21-én volt, a sugárterápiás eszközök beszerzési szerződését tavaly januárban, a kivitelezési szerződést tavaly december végén írták alá. A kivitelezési munkaterület átadása idén januárban történt, a centrum várható befejezése hivatalosan 2016. január 22-e.

Az építkezéssel párhuzamosan a gyógyszeres kezelés biztonságának és a betegellátás minőségének emelése, továbbá az ellátott onkológiai terület egészségügyi intézményeinek elektronikus összekötését szavatoló informatikai eszköz- és szoftverfejlesztés is megtörtént.


[fbcomments]