Közérzet · 2021.03.25.

Ön nyertese vagy vesztese Orbán 11 éves kormányzásának?

Ezt kérdezték a közvélemény-kutatók abban a felmérésben, amit Bige László nagyvállalkozó rendelt meg. Az a meglepő eredmény jött ki, hogy az ország lakosságának mindössze 12 százaléka érzi úgy, hogy egyértelműen jól járt a Fidesz kormányzásának idején – írja a Nyomtass te is!

A szokatlanul magas, 5000 fő megkérdezésével, a Závecz Research Intézet által készített kutatás eredményeire azért érdemes odafigyelni, mert ezek már nagyon pontos képet mutatnak az ország állapotáról.

A kutatás első megállapítása, hogy a magyarok többsége negatívan tekint az országban zajló folyamatokra, és elsősorban a politikai oldalak határozzák meg az emberek helyzetértékelését. Ahogy haladunk a kisebb településkategóriák felé, úgy növekszik az optimista válaszadók száma (Budapesten 37%, a falvakban 47% gondolja azt, hogy az országban jó irányban mennek a dolgok). A legtöbb optimista a Nyugat-Dunántúlon van, a legtöbb elégedetlen pedig a Dél-Dunántúlon és Dél-Alföldön. Csupán a magyarok tizede (12%) érzi magát a Fidesz-kormányzás nyertesének. Az alacsonyan képzettek érzik leginkább, hogy veszítettek az elmúlt évek kormányzása miatt. Figyelemre méltó, hogy a Fidesz-szavazóknak is csak a negyede (27%) érzi úgy, hogy a Fidesz-kormányzás nyertesei közé tartozna, és még a fideszesek 16 százaléka is a vesztesek közé sorolja magát.


A kis újság további témái:

  • Addig mi nyaralgatunk…
  • Durván drágulnak az élelmiszerek
  • Hallgassuk interneten a Klubrádiót!
  • A járvány idején is dőlt a pénz a sportba
  • Túl drágán működik az állam
  • Háziorvosi tanácsok Covid-gyanú esetén

Olvassa, nyomtassa, terjessze a Nyomtass te is!-t! A nyomtatható aktuális példány mindig innen tölthető le.


[fbcomments]