Szórakozás / Kultúra · 2017.12.02.

OLVASÓLÁMPA – Cserna-Szabó András író a vendég

Cserna-Szabó András író lesz az Olvasólámpa című beszélgetéssorozat következő vendége december 7-én, csütörtökön 17 órakor a Dubniczay-palotában (Vár u. 29.).

A Művészetek Háza immár harmadik évadját rendezi az Olvasólámpa irodalmi programsorozatnak, amelyben közvetlenül magának az irodalmi műnek jut a főszerep. Ez már magában is kuriózum, minthogy a lehető legkevesebb dialógus, beszélgetés jellemzi a programokat. A meghívott szerző a közönséggel abban az értelemben kerül kapcsolatba, hogy művét, műveit, művének egyes részleteit maga a szerző olvassa fel. Az irodalmi rendezvényen ekként közvetlenül maga a mű hathat.

A kiindulópont az, hogy a szerző tudhat legtöbbet az adott versről, kisprózáról, regényről, ezért a közönség megértését éppen azzal segíti, ahogyan felolvassa a szöveget, értelmezőn hangsúlyoz, tart szünetet, alkalmazza a dinamikai elemeket.

A folyamatos felolvasással nyilván nem lehet a hallgatóság figyelmét megtartani, ezért rövid beszélgetésekkel, vetítésekkel, zenével lazítják a programot.

Cserna-Szabó András író beszélgetőpartnere Király Levente költő, szerkesztő lesz.

Hozzászólások

hozzászólás