Közérzet / Sport · 2018.11.15.

OLIMPIKONOK – Munkáról, kitartásról, akaraterőről a Cholnokyban

Nevezetes vendégei voltak tegnap a Cholnoky Jenő Általános Iskolának. Marcona Melinda testnevelő tanár meghívására Cseh László úszó- és Pattantyús Ádám asztalteniszező olimpikonok vonultak be lelkes ováció közepette az aulába, hogy sportolói pályafutásukról, élményeikről meséljenek a diákoknak.

Öröm volt látni a csillogó tekinteteket, az érdeklődő arcokat – így csak példaképekre szoktak figyelni a gyerekek. Marcona Melindának, testnevelő tanárként, régi vágya volt, hogy olimpikonokat hívjon az iskolába, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a mai, eligénytelenedő világban igazi értéket tudjon felmutatni a tanítványainak.


A tanintézmény idén ünnepli jogelődje, a 2-es számú fiúiskola alapításának hetvenedik évfordulóját. A jubileumot számos rendezvény kíséri, az olimpikonok látogatása ezek egyike volt. A vendégeket dr. Górné Fazekas Ágnes igazgató köszöntötte, követendő példaként állítva őket a diákság elé: sok munkával, kitartással és akaraterővel mindenki elérheti a céljait.

A sportolók szívesen meséltek pályakezdésükről – ez mindkettejüknél egészen kisgyermek korban történt –, az élsportolóvá válás nehézségeiről és örömeiről, a siker ízéről. Lehet, hogy a századik évfordulón lesz majd néhány mostani kisdiák, akik ugyanígy ülnek szemben az akkori gyerekekkel és elmesélik a saját eredményes életútjukat, amihez talán épp most kaptak indíttatást.

Emlékkönyv

Emlékkönyv


[fbcomments]