Sport · 2021.07.22.

Olimpiai morzsák – Vakcina híján visszaküldték az olimpiáról

Nem felelőtlen vírustagadó, egyszerűen megváltoztatták a feje fölött a játékszabályokat, és hazaküldték Tokióból az első magyar szlalomkenust. 

Schmid Julia az utolsó hetekben szerezte meg az olimpiai indulás jogát. Miután sem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, sem a magyar nem tette kötelezővé a vakcinát, a sportoló úgy tervezte, a játékok után oltatja be magát. Július elején már Japánba utazott. Ott érte a hír a Magyar Olimpiai Bizottság megváltozott álláspontjáról. Schmid Julia állatorvosként dolgozik, ezért az átlagosnál alaposabb szakmai felkészültséggel érvelt a beadás ellen. Miután az első vakcina nem véd, de esetleges mellékhatásai (fejfájás, izomfájdalom) gyengíthetik szervezetét, a sportoló úgy vélte, csökkenhet a teljesítménye. A MOB képviselői ragaszkodtak a kötelező védelemhez, így az olimpiák történetében először rendezendő szlalomversenyeken nem lesz magyar induló. 

A csalódott sportoló becsapottnak érzi magát, de szurkol társaiért: egyre aggasztóbb hírek érkeznek ugyanis Japánból, lehetséges, hogy a meredeken emelkedő Covid-19 megbetegedések miatt mégsem tartják meg az ötkarikás játékokat.[fbcomments]