Sport · 2021.07.30.

Olimpiai morzsák – Két korosztály, két igazság?

Sportszerű nyilatkozatokkal zárta a női tőrcsapat két oldala az olimpiát.

A vezetőedző egy fiatal sportoló tokiói utazása mellett érvelt: Lupkovics Dóra a kazanyi világbajnokságon indulási jogot szerző sportoló. A szövetségi kapitány ezzel szemben a 45 éves, Európa-bajnok, világbajnoki második helyezett Mohamed Aida csapattagságáról döntött. Mohamed hat olimpián háromszor épphogy lemaradt az éremről. A vezetők azt mérlegelték, ha negyedik, beugró vívóként pástra áll, akkor bekerül egy elit klub tagjai közé, azokhoz, akik hétszer vettek részt ötkarikás játékokon. Szerte a világon mindössze tizenketten vannak, Mohamed Aida lett az első magyar.

Az ifjú csapattagok nyilvánosan, fb-posztban tiltakoztak az igazságtalanság ellen. Úgy vélték, a felkészülés során mutatott teljesítmény fontosabb a rekordoknál, a legeknél.

Öt hónapig nem is edzettek együtt a hivatalosan kihirdetett tőrözők. 

Japán szereplésük elmaradt a maguk által várttól. Egyetlen egyszer, a hetedik helyért folytatott asszók egyikében pástra léphetett a tartalék Mohamed Aida is, aki megcsillogtatta tudását. Ezt követően külön-külön értékelték a csapat teljesítményét, de egyik oldal sem mutogatott a másikra, nem fogták a csapategység hiányára az eredményt.  

Mai kósza világunkban ez is valami.

Fotó: Mohamed Aida az egyiptomi Jara el-Sarkavi elleni asszójában a női tőrözők csapatversenyében Tokióban
Forrás: MTI/ILLYÉS TIBOR

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!