Sport · 2021.08.07.

Olimpiai morzsák – Férfikönnyek kontra milliók

A világ számos pontján nézik a megrendült férfit, aki könnyeivel küszködik a kamerák előtt. Teodorosz Iakovidisz súlyemelő még csak 30 éves, Japánban nem volt szerencséje. 

Öt éve Rióban egész jól ment neki, szakításban a 8. helyen végzett, lökésben a 12. lett, így összesítésben a súlycsoportjában övé volt a 11. hely. Idén Tokióban sem jutott a dobogó közelébe, pedig nagyon igyekezett.

Miután Görögországban komolyan veszik az olimpiai eszmét, miszerint amatőr sportolók mérik össze tudásukat, ráadásul a világjárvány miatt kevesebb pénzt fordítottak az olimpikonok felkészülésére, Teodorosz Iakovidisz gyalog járt edzésre, mert olyan kevés támogatást kapott. Munkájából a családját kell eltartania, a szponzorok keresése a súlyemeléshez nem olyan könnyű.

Tokióban úgy érezte, minden tőle telhetőt megtett, ennyi a maximum, neki erre futotta. Bejelentette, köszöni az edzőjének és a családjának, hogy bíztak benne, de vége, nem küzd tovább. Kétszeres Mediterrán Játékok-győztes, 30 éves – más országokban ilyen korra érnek be a súlyemelők. Csakhogy egyre inkább látszik, ma már nem elég a tehetség, a szorgalom, milliókat áldoznak a gazdag helyeken a sportra.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!