Sárga / Közérzet · 2016.02.24.

OKTATÁS – Kerekasztal létrehozását javasolja az LMP

Veszprémi közoktatási kerekasztal létrehozását javasolja az LMP, ennek szükségességére nem először hívta fel a figyelmet a párt önkörmányzati képviselője, Gerstmár Ferenc.

Az LMP önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján felidézte, először 2013 áprilisában vetette fel, hogy a városnak továbbra is elsődlegesen helyi közügyként kellene kezelnie a közoktatást, és ennek érdekében a fenntartói és működtetői döntések előkészítésébe be kellene vonni a tervezett kerekasztalt. Ennek a fenntartó és működtető állami és önkormányzati szervezetek képviselői mellett az intézményvezetők, a pedagógusok és a köznevelés alkalmazottainak képviselői, a szakszervezetek, a civil szervezetek, valamint a szülők és a diákok képviselői lennének a tagjai.


Szólt arról is, első kezdeményezésekor a közgyűlés nem vette napirendjére a kérdést és ez később sem változott. Az indoklás szerint azért, mert a Klik megalakulásával egy jól működő rendszer jött létre, és mert a tankerületi igazgató sem támogatta a kerekasztal létrejöttét.

Az elmúlt hetekben, hónapokban azonban demonstrációsorozatokkal tiltakoznak az oktatás szereplői a jelenlegi helyzet miatt. Ezért Gerstmár Ferenc interpellációt nyújt be a csütörtöki közgyűlésen Porga Gyula polgármesterhez, hogy megtudja, a városvezető továbbra sem látja-e indokoltnak a kerekasztal megalakítását vagy változott a véleménye.

Drahos Nikolett


[fbcomments]