Közérzet · 2021.06.29.

Oklevélátadó ünnepséget tartott a Pannon Egyetem

A Pannon Egyetem a járvány harmadik hullámának végén ismét megrendezhette oklevélátadó és PhD-avató ünnepségét.

A fokozott járványügyi szabályozások értelmében az egyetem külföldi hallgatói, habilitált és PhD-fokozatot elért kollégái a Kolostorok és Kertek helyszínen vehették át okleveleiket és kinevezéseiket.

Az új helyszínen megtartott diplomaátadó lehetővé tette, hogy a frissen végzett külföldi hallgatók is ünnepélyes keretek között vegyék át oklevelüket, és alkalmat adott a legutóbbi doktoravatás óta megítélt fokozatok és habilitációk átadására.


Dr. Gelencsér András rektor ünnepi beszédében elmondta, kétség sem fér hozzá, hogy a XXI. század első két évtizede az állandó válságok időszaka volt, bár senki sem számított akkora válságra, amely a mindennapi életünket olyan mértékben befolyásolja, mint ahogy a COVID-19 járvány tette.

– Félő, hogy a jövőben a krízis lesz az új norma, és minden, amit ma normálisnak tekintünk, az rendkívüli dolognak fog számítani – jegyezte meg. – Azonban ma ünnepelni és nem szomorkodni gyűltünk össze, ezért az én kötelességem, hogy a jelenlegi válságból okulva olyan pozitív üzeneteket adjak át önöknek, amelyek reményt adhatnak a jövőben. Nagyon hálás vagyok mindnyájuknak, hogy tanulmányaik helyszínéül a Pannon Egyetemet választották, és nagyon remélem, hogy minden aktuális nehézség ellenére jól érezték magukat az egyetemi közegben. Büszkék vagyunk arra, hogy a szakmai karrier megkezdéséhez szükséges alapvető ismereteket és készségeket átadhattuk Önöknek.

Az ünnepségen részt vett Csillag Zsolt kancellár, prof. Padisák Judit, az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke, valamint az egyetem dékánjai.

A Pannon Egyetem további diplomaátadó ünnepségeinek időpontja:

Veszprém, B épület, aula:

Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar: július 2., 09:00

Műszaki Informatikai Kar: július 7., 10:00

Gazdaságtudományi Kar: július 9., 10:00

Mérnöki Kar: július 15. ,10:00

Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ: július 2., 17:00

Zalaegerszegi Egyetemi Központ: július 16., 11:00

Fotó: Szabó László/Pannon Egyetem


[fbcomments]