Közérzet · 2019.01.11.

NYUGDÍJMIZÉRIA – Egymásra mutogatnak

Kétszáznyolcvan milliárd – ennyi a nyugdíjak összege havonként, de ebből ma délelőtt egy árva fillér nem érkezett a nyugdíjasok számlájára. Csoportokban álldogáltak a nyugdíjasok a bankoknál és várakoztak. Hasztalan.

A decemberi ünnepi költekezések után még a szokásosnál is jobban várták a nyugdíjasok pénzüket, annál is inkább, mert decemberben már 3-án megkapták az előző havi járandóságukat. A törvény úgy szól, hogy a nyugdíjaknak minden hónap 12-éig meg kell érkezniük, azonban ha az hétvégére esik, akkor a hét legutolsó munkanapján illeti meg őket.


Ma viszont hiába ácsorogtak kártyáikkal a bankok előtt, vagy reklamáltak azok munkatársainál, az üres számlák először csalódást, majd hatalmas felháborodást váltottak ki belőlük. A bankok azt állították, az Államkincstár nem utalt, az Államkincstár ezt tagadta. A GIRO Zrt., amely biztosítja az elszámolásforgalom technikai és üzemeltetési feltételeit, valamint az adattovábbítás környezetét, kiválóan működik, állították vezetői, náluk semmilyen hiba nincs.

Ja, nem mellékesen, azt sem ártana tudnunk, hol kószál négy napig a 280 milliárd forint?

Bővebben a nyugdíjak ki nem fizetéséről itt.


[fbcomments]