Közérzet / Egyéb · 2023.05.19.

NYUGDÍJ – Nem leszek Feri bátyám!

Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőről metszett kommunista, drága barátom – ezt a míves gondolatot a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté intézte a párbeszédes Jámbor Andráshoz a Parlamentben.

Mondjuk ekkora marhaság és néha még nagyobb is többször elhangzik a Tisztelt Házban. Az exjobbikos kormányparti politikus talán nem hallotta, amikor Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője felsorolta, szerinte mely egykori MSZMP-s, volt kommunisták ténykednek a miniszterelnök holdudvarában. Orbán Viktor azonban megvédte az embereit. Azt ugyan nem mondta, hogy a felsoroltak nem voltak kommunisták, hanem úgy vélte, több tisztelet jár nekik. Merthogy ők már többet tettek a hazáért, „mint amit ön egész életében tenni fog” – hangzott a válasz.

Nos, így megy ez a kommunistázgatás 33 évvel a rendszerváltás után. És közben ki a francot érdekli, hogy a tavalyihoz képest 15 százalékkal kevesebbet ér a forintunk. Ezért most, a gyógyításban nem részt vevő egészségügyieknek már nem ér semmit a tervezett béremelésük. Azzal sem foglalkozik senki, hogy az európai országokban nálunk a legmagasabb a „háború” okozta infláció, különös tekintettel az élelmiszerárakra. Miközben még Ukrajnában is kevesebb. Hogy hétszázezer magyar külföldön keresi a kenyerét. Itthon pedig egyre több a lyuk a nyugdíjkasszán, mert nem lesz, aki megtermelje a következő generációk pénzforrását. És ha már itt tartunk: négynapos nyugdíjasként várom a magánszámlámra a Selmeczi Gabriella és Semjén Zsolt javaslatára megígért magánnyugdíj-megtakarításomat a kamatokkal együtt. Ami – elveszítve magánnyugdíj jellegét – menet közben eltűnt, több tízezer magyar háromezer-milliárdájával együtt.


Én nem leszek ám a „Feri bátyám, fognak kapni egy nyolcvanast” mindent elfogadó és benyaló nyugdíjasklub tagja. Hanem felteszem a kérdéseket, hogy 47 év tb-befizetése után miért kell négy hónapot várni a koponya-CT-re? Miért terelgetnek ennyi hozzájárulás után a magán-egészségügyi szolgáltatások felé? És hogyan van az, hogy az állami kórházban az orvos három évre tud időpontot mondani a csípőműtétre. Közben felajánlja, hogy két hét múlva hárommillióért megcsinálja egy magánklinikán?

Amíg a kormánypárt és az ellenzék a mi pénzünkből kommunistázgat a Parlamentben, addig sok ezer magyar állampolgárnak nincs háziorvosi ellátása.  Elmennek a szakos tanárok az általános és középiskolákból. Az egyetemi diplomákhoz a legtöbb helyen már nem kell nyelvvizsga. Pedig két éve még kettőt akartak szereztetni a középiskolásokkal, hogy felvételizni mehessenek.

Miközben a kormánypárti (nem propagandista) médiumokban a nem propagandista újságírók egymásnak szerveznek vitaműsorokat, és mindig megállapítják, hogy jól van az úgy. Sőt, egyre jobban.

D. T.

Vezető kép: Orbán Viktor nyugdíjprémiumot ígér (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor / Facebook)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]