Közérzet · 2019.10.10.

NYOMTASSTEIS – Választási krumpli és egyéb mézesmadzagok

Szomorú látlelete a magyar demokráciának és a hazai szegénység mértékének, hogy országszerte sorok kígyóznak az ingyen vagy fillérekért adott választási krumplit osztogató teherautók előtt. Sajnos, nem ez az egyetlen tragikus jelensége az október 13-án sorra kerülő önkormányzati választásnak.

A Nyomtass te is! cikkében megpróbálta összegyűjteni a legkirívóbb eseteket.


A társadalom legrosszabb jövedelemmel rendelkező 10 százaléka a bevételei több mint felét állami juttatásokból, segélyszerű ellátásokból kapja, és 2017-ben az egy főre jutó nettó jövedelem náluk nem érte el a 32 ezer forintot sem. A mélyszegénységben élők aránya 3 százalékkal nőtt, míg a csak nagy nehézségek árán megélni képes gyerekes háztartások aránya 18,5 százalék volt, ami az uniós átlag duplája. Bármilyen rémisztően hangzik, a társadalom legszegényebb 30 százaléka neveli a magyar gyerekek több mint felét.

Beterjesztette a kormány az Országgyűlés elé a 2018-as költségvetés zárszámadását, amiből kiderül: a kabinet az elmúlt évben a tervezettnek jóval több mint a kétszeresét költötte sportra. Bár a kormány eredetileg is 128 milliárd forint bevételről mondott volna le a sportszervezetek javára, ez az összeg az év közbeni módosításoknak köszönhetően 320 milliárdra ugrott. A rendkívüli és az országvédelmi tartalékból 170 milliárdot költött el a kormány, jobbára se nem rendkívüli, se nem országvédelmi célokra.

A Nyomtass te is! Legújabb számában ezeken kívül még néhány olyan témáról olvashat, amelyről nem ad hírt a kormánymédia. Olvassa, nyomtassa, terjessze! Innen letöltheti.


[fbcomments]