Közérzet · 2019.09.13.

NYOMTASSTEIS – Választás, rezsiutalvány, csalás

A Nyomtass te is! legújabb számában ismét olyan híreket olvashatnak, amelyek nem jelennek meg a Mészáros Lőrinc-féle médiában.

Budapesten és a megyei jogú városokban jobban áll az ellenzék, mint a Fidesz – derült ki a Závecz Research (ZRI) kutatóintézet által augusztusban végzett pártpreferencia-felmérésből.


Noha a Nemzeti Közművek Zrt. állítja, felkészültek a nyugdíjasok rezsiutalványainak fogadására, sokak szerint nem egyszerű kiigazodni a felhasználás feltételein. A kormány az önkormányzati választási kampányra időzítve minden idősnek 9 ezer forintos juttatással „kedveskedik”.

A 2014–2018 közötti kohéziós alapok elköltését vizsgálta az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF. A kedden bemutatott jelentés szerint Magyarország negatív rekordot döntött, a 28 EU-tagállam közül innen kellene a legnagyobb arányú EU-s forrást visszakérni.

Annyira szomorú, hogy van olyan politikai erő, amelyik mindig csalással akar nyerni. Most éppen azokban a városokban, ahol esélyes az ellenzék az önkormányzati választáson, ál közvélemény-kutatókat alkalmaznak. Ezek tömegesen hívogatják a választókat, és kérdésnek álcázott hazugságokat terjesztenek az ellenzéki polgármesterjelöltekről.

Olvassa nyomtassa, terjessze, hogy minél több emberhez eljussanak az igazi hírek! A legújabb szám innen letölthető.

 


[fbcomments]