Közérzet · 2021.02.16.

NYOMTASSTEIS – Tegyük országossá a Klubrádiót!

A jelenlegi hatalom a legnagyobb ellenségei egyikének a sajtószabadságot tekinti. Lépésről lépésre szorítja vissza a szabad hangokat. Most a Klubrádió frekvenciáját vette el. Ha elég elszántak vagyunk, a vereséget győzelemmé változtathatjuk. Tanítsuk meg a Budapesten és a vidéken élőket az internetes rádiózásra, így akár több hallgatója is lehet a Klubrádiónak, mint eddig – írja a Nyomtass te is!

A XXI. században, Európa közepén van egy állam, amelyikben egyetlen országos lefedettségű, független rádió sem létezik. A Klubrádiót eddig is csak Budapesten és környékén lehetett fogni – de a hatalomnak még ez is sok volt.


Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk” – mondta az Európai Parlamentben még 2018 szeptemberében Orbán Viktor. Az európai képviselők nevetésben törtek ki. Számunkra pedig marad a kíméletlen valóság: azóta is töretlenül folyik a szabad sajtó felszámolása, elég, ha csak az Index ügyére emlékezünk. Azt is Orbán mondta, hogy ne azt figyeljék, mit mond, hanem azt, hogy mit tesz. Ezért is nem elemezgetjük azt a sok jogi csűrcsavart, ahogyan megfosztották a frekvenciájától a Klubrádiót. Persze a szabad rádiózás felszámolása megint „törvényes” volt…

A jelek biztatók, a teszteléskor azonnal az élre tört a Klubrádió. A Nyomtass te is! mozgalom mindent meg fog tenni azért, hogy az egész ország megtanulja az internetes rádiózást.

A kis újság további témái:

  • Elbocsátják a közmunkások egy részét
  • Minden környező uniós országban magasabb a minimálbér
  • Sokszorosukra nőttek a műtéti várólisták
  • Még a fideszes városok is azonnali segítséget kérnek
  • Hogyan hallgassuk a Klubrádiót interneten?

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A nyomtatható példány innen tölthető le. 


[fbcomments]