Közérzet · 2018.05.16.

NYOMTASSTEIS – Szegénység, elvándorlás

Az európai szegénységi rangsor végén kullogunk: néhány volt szocialista ország van már csak mögöttünk Európában, de sokkal kevesebb szegény él Csehországban, Lengyelországban, Horvátországban és még Szlovákiában is, mint nálunk. 2017-ben a magyarok 14,5 százaléka élt anyagi nélkülözésben – derült ki az Eurostat (az unió statisztikai hivatala) jelentéséből.

Tavaly már több mint 610 ezer magyar állampolgár élhetett az Európai Unió más tagállamaiban, ez a szám mintegy 25 ezerrel magasabb, mint 2016-ban. Ráadásul a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a fiatal, munkaképes korú népesség megy el.


A fővárosban, a nyolcadik kerületi időközi polgármester-választáson az ellenzéki pártok közös jelöltje Győri Péter független szakértő lesz. A helyi civilek mellett őt támogatja az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum, a Liberá-lisok és az Együtt helyi szervezete is.

Ezekről és más témákról is ír a Nyomtass te is! legújabb száma, amely innen letölthető.

A nyomtassteis kezdeményezés csak egyetlen esetben működik: ha elegen leszünk olyanok, akik tényleg nyomtatnak és terjesztik is ezt az újságot. Csatlakozhat kicsiben és nagyban, lehetőségei, ereje szerint. Akkor is sokat tett, ha csak egy-két példányt nyomtat ki és juttat el ismerősökhöz vagy ismeretlenekhez.

 

NY43-p1

NY43-p2


[fbcomments]