Közérzet · 2020.02.03.

NYOMTASSTEIS – Rák, szegénység, korrupció, mindezekben vezetünk

Aki szegénynek születik, az is marad. Nő a rákbetegek száma. Magyarország az Európai Unió második legkorruptabb tagállama. Ezúttal sem tud jó hírekkel szolgálni a Nyomtass te is! Olvassa, nyomtassa, terjessze, hogy mindenkihez eljussanak a valódi információk!

Szinte nézni is kellemetlen volt azt az interjút, amelyet az M1 televízió készített Karácsony Gergely főpolgármesterrel, aki megválasztása óta először szerepelhetett a közszolgálati médiában. A riporter nem újságíróként, hanem pártkatonaként viselkedett. A produkció még a kormányoldalon sem nyerte el mindenki tetszését. Fürjes Balázs államtitkár például úgy reagált: „Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.”


A Fidesz hozott egy törvényt még 2016-ban arról, hogy milyen körülmények között kell tartani a rabokat. Mivel a saját törvényét nem tartja be, a rabok kártérítést kérhetnek, és kérnek is. A miniszterelnök szerint ez felháborító.

Magyarországon diagnosztizálták a legtöbb daganatos megbetegedést 2018-ban, százezer lakosra 700 beteg jutott. Az Európai Unióban az utóbbi évtizedekben 20 százalékkal többen haltak bele a betegségbe, minden negyedik halálesetet a rák okoz.

Aki szegénynek születik, az is marad – legalábbis akkor, ha Magyarországon látja meg a napvilágot. Hazánkban ugyanis alig van esélye kitörni a szegénységből – derült ki a davosi Világgazdasági Fórumra készített jelentésből. Az Európai Unióban a hazainál csak két országban rosszabb a helyzet: Romániában és Bulgáriában. Messze megelőz minket Szlovákia, Csehország és Lengyelország is.

Magyarország az Európai Unió második legkorruptabb tagállama – olvasható a Transparency International (TI) friss jelentésében. A nemzetközi szervezet felméréséből ráadásul az is kiderül, hogy az EU-forrásból finanszírozott közbeszerzéseknél kiosztott pénzek húsz százalékát Mészáros Lőrinc cégei nyerték el.

Igazolás vagy meghatalmazás kell az e-recepthez az ágyhoz kötöttek és a tizennégy éven aluli gyerekek gyógyszereinek kiváltásához, ami sok kellemetlenséget okoz a patikákban. Nem hangolták össze a fejlesztéseket az ide vonatkozó jogszabályokkal.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A legfrissebb szám innen letölthető.

 


[fbcomments]