Közérzet · 2018.11.27.

NYOMTASSTEIS – Rabszolgatörvény, Gruevszki és egészségügy

A munkavállalók elleni újabb merényletre készül az Orbán-kormány: úgy módosítaná a munka törvénykönyvét, hogy minden alkalmazottat a végtelenségig lehetne túlóráztatni. A mostani 250 helyett évente akár 400 órát is, miközben azt évekig ki sem kell fizetni, ráérnének 36 havonként elszámolni velük – írja a Nyomtass te is! a legújabb számában.

Sokan már így is halálra dolgozzák magukat, a közlekedésben pedig egyenesen életveszélyes ennél többször kiküldeni az utakra az agyonhajszolt sofőröket – vélik a szakszervezetek.


Az uniós csatlakozás előtt álló Macedónia népe döbbenten nézi, hogy egy tisztességes bírói eljárásban elítélt köztörvényes bűnözőt – Macedónia egykori korrupt miniszterelnökét – filmbe illő maffiamódszerekkel kimenekítette országukból Orbán Viktor, és menedékjogot adott neki Magyarországon.

Amikor azt kérdezték a közvélemény-kutatók, hogy mit tartanak a magyarok az ország legsúlyosabb megoldandó problémájának, akkor az egészségügy mellett a korrupciót és az elvándorlást, vagyis a külföldre költözést említették a legtöbben.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A legújabb szám innen letölthető.

 


[fbcomments]