Közérzet · 2020.04.08.

NYOMTASSTEIS – Nem kapnak azonnali pénzügyi segítséget a munka nélkül maradtak

Százezrek várták azt a mentőcsomagot, amelynek egyes részleteit Orbán Viktor jelentette be hétfőn délelőtt. Úgy tűnik, csak keveseknek nyújt segítséget az állam azok közül, akik az elmúlt hetekben veszítették el a munkájukat. Növelte a társadalmi feszültséget, hogy a kormány a különleges felhatalmazásával élve az elmúlt napokban olyan intézkedéseket hozott, amelyeknek semmi közük nincs a járvány elleni védekezéshez.

Magyarország legszegényebb településeire előbb érkezett meg az éhezés, mint a koronavírus – írja az Index című internetes portál. Noha a kisfalvakban nem tudnak arról, hogy bárki is elkapta volna a betegséget, a gazdasági válság már elérte az ország elmaradottabb régióit.

Van olyan falu Borsodban, ahol egy nap alatt hatvan férfi vesztette el az állását, tartalékokat pedig eddig se tudtak felhalmozni – mondta Tóth Ákos, az Age of Hope Alapítvány vezetője.

A nyugdíjasok érdekvédelmi szervezetei szerint felháborító, hogy a jövő évtől kezdődően, négy évre elosztva akar adni 13. havi nyugdíjat a kormány ahelyett, hogy most rögtön segítene a nehéz sorsú időseknek. A népi humor azonnal el is nevezte 53. heti nyugdíjnak Orbán Viktor ígéretét.

Egészségügyi védőfelszereléseket adományozott Magyarország Észak-Macedóniának hétfőn, hogy a balkáni ország minél hatékonyabban tudjon szembeszállni az új típusú koronavírus-járvánnyal – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéban.

Magyarország százezer maszkkal és ötezer védőruházattal járult hozzá a világjárvánnyal szembeni Észak-Macedón védekezéshez

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető.

 


[fbcomments]