Közérzet · 2018.05.10.

NYOMTASSTEIS – Mészáros Lőrinc kontra kilakoltatások

Megalakult az új parlament, de nagy munka vár Orbán ellenfeleire is. Két-két és félmillió ember döbbent rá az utóbbi hetekben, hogy soha nem lesz változás, ha ő maga, személyesen nem tesz érte.

Többek között erről ír a Nyomtass te is! Legújabb száma, és a kis újságban olvashatunk még pár figyelemre méltó témáról.


Mostantól hivatalosan is Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja Magyarország leggazdagabb embere – számolta ki egy gazdasági szaklap. A polgármesteri posztjáról lemondó felcsúti polgármester Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját is megelőzte. Az egykori gázszerelő vagyonát 278–298 milliárd forintra becsülik. Ráadásul ez csak a részvényekben lévő pénze. Ezen kívül többtucatnyi magyar és külföldi vállalkozása van Mészárosnak, több tízmilliárdos értékben.

A választások után véget ért a meghosszabbított kilakoltatási moratórium, ezért újra családok ezreit fenyegeti az utcára kerülés. Közülük a legtöbben továbbra is azok az egykori devizahitelesek vannak, akiken nem segítettek az állami mentőövek. Ők még mindig több tízezren vannak.

A Magyar Tudományos Akadémia rendszerint tartózkodik a kormányzat kritizálásától, ám ezen a területen olyan súlyosnak ítélték meg a helyzetet, hogy határozatban kérik a kormányt, fordítson több pénzt az oktatásra és indítson reformokat a felzárkózás érdekében.

Végül egy jó hír: Az Európai Unió következő, hosszú távú költségvetésében 700 millió eurót (220 milliárd forint) különítenek el arra, hogy a következő hét évben a 18. életévüket betöltött fiatalok kihasználhassák az unió ingyenes InterRail programját. A hírt Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos közölte. A magyar uniós biztos elmondta: a pályázatok május végén jelennek meg, és a júniusi értékelés után már júliusban megkezdhetik a fiatalok Európát átszelő, legfeljebb harminc napos utazásaikat. Egyéni utazásra és legfeljebb ötfős csoportos utazásra lehet pályázni.

A Nyomtass te is! legújabb száma innen letölthető.

Nyomtassa, terjessze, hogy minél több emberhez eljussanak a hírek!


[fbcomments]