Közérzet · 2020.05.26.

NYOMTASSTEIS – Mégis az út szélén hagyja a kormány az embereket

Kórházak kiürítése, a munkakeresők és munkanélküliek számának drasztikus növekedése, az álláskeresők út szélén hagyása, a kormány különösen jó ajánlata (bruttó 161 ezer forintos fizetés a honvédségnél) és a kedvező uniós hitel a Nyomtass te is! friss számának fő témái.

A járvány elleni védekezés legnagyobb vitát kiváltó és legkártékonyabb intézkedése a kórházak kiürítése volt. Kásler Miklós, a területért felelős miniszter elhárítja magától a felelősséget, és az orvosokra mutogat. Eközben kiderült, hogy a frontvonalban dolgozó nővérek kevesebb pénzt kaptak, mint eddig, Pintér Sándor belügyminisztert pedig az egészségügy titokzatos átalakításával bízták meg.


A járványügyi vészhelyzet kihirdetése után egy hónappal, áprilisban mintegy 428 ezer főre nőtt a „potenciális munkaerő-tartalék” – olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatal frissen közzétett adataiból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy rengeteg embert bocsátottak el a koronavírus okozta megszorítások miatt. A kormány által hivatalosan elismert 330 ezer álláskeresőből mindössze 85 ezer kapott álláskeresési járadékot (korábban és a köznyelvben ma is: munkanélküli-segély). Az álláskeresők közel fele (46 százalék) semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott. A Magyar Honvédség speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével akarja segíteni a koronavírus-járvány idején a munkahelyteremtést. Az önkénteseket bruttó 161 ezer forintért várja.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető.

 


[fbcomments]