Közérzet · 2020.05.08.

NYOMTASSTEIS – Megállíthatatlanul nő a munkanélküliség

Micsoda véletlen, hogy a részletes munkanélküliségi adatok hivatalos közlését épp most szüntették be! Így jórészt a saját tapasztalatainkra és a közvélemény-kutatókra kell hagyatkoznunk – írja a Nyomtass te is!

Nem nyugtatta meg a társadalmat Orbán Viktor sem, aki tömeges közmunkát ígér, illetve a fiataloknak azt ajánlja, hogy menjenek katonának.


Az unió 2000 milliárd forintot szabadított fel, ezt Orbán Viktor átcsoportosíthatja a munkahelyek megmentésére vagy a jövedelemforrásaikat elvesztő emberek támogatására. Az uniónak nincsen saját pénze. A tagországok befizetéseit osztja fel. Ezért most azzal tudott segíteni, hogy a fel nem használt források elköltésére szabad kezet adott a kormányoknak. Az Orbán-kormány azzal védekezik, hogy ő ezeket a pénzeket már elígérte másoknak különböző célokra. De van-e most az emberek megmentésénél fontosabb? Ezért követelik egyre többen, hogy tételesen mutassa be a kormány, mire költi ezt a pénzt az emberek mentése helyett.

Magyar György ügyvéd szerint a kormány kórház-kiürítési akciója nagyon nehéz helyzetbe hozta az orvosokat, akik nem tehettek mást, vagy kitették a betegeket, vagy őket rúgták volna ki. Így a családok pert indíthatnak a hozzátartozóik esetleges egészségkárosodása miatt.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető.

 


[fbcomments]