Közérzet · 2018.05.03.

NYOMTASSTEIS – Már 750 milliárd az olimpiára

Tüntetésekkel, blokáddal készülnek az új parlament alakuló ülésére azok, akik szerint tisztességtelen kampánnyal jutott hatalomra a Fidesz. A tiltakozók közül sokan úgy gondolják, hogy az ellenzéknek nem is lenne szabad beülni az országgyűlésbe.

Erről és az alábbi témákról is ír a Nyomtass te is!


Aki figyelmesen körülnéz a saját településén, látni fogja, hogy az utóbbi években szinte csak európai uniós támogatással épült bármi is: út, csatorna, óvoda és iskola. Európának azonban kezd elege lenni a magyar kormány demokráciát leépítő politikájából, és ez könnyen súlyos pénzmegvonáshoz vezethet.

A visegrádi országok (V4), Csehország, Szlovákia és Lengyelország is jóval kevesebb menekültet fogadott be, mint Magyarország. Pedig a kormány reggeltől estig a „migránsokkal” riogatott.

Egy összegzés szerint a kormány összesen több mint 750 milliárd forint elköltéséről döntött az olimpiai tervekhez illeszkedve. Megjegyzik, egy 2015-ös megvalósíthatósági tanulmány 3000 milliárd forint költséggel számolt a 2024-es olimpiai rendezés kapcsán. Vagyis már pont a negyedénél tartunk a pénzköltésnek, pedig nem is rendezünk olimpiát.

A Nyomtass te is! aktuális lapszáma innen tölthető le.

A Nyomtass te is! kezdeményezés csak egyetlen esetben működik: ha elegen leszünk olyanok, akik tényleg nyomtatnak és terjesztik is ezt az újságot. Csatlakozhat kicsiben és nagyban, lehetőségei, ereje szerint. Akkor is sokat tett, ha csak egy-két példányt nyomtat ki és juttat el ismerősökhöz vagy ismeretlenekhez.

nyomtassteis-41szam-p1

nyomtassteis-41szam-p2


[fbcomments]