Közérzet · 2020.05.13.

NYOMTASSTEIS – Káosz és titkolózás az egészségügyben

Bencsik János független országgyűlési képviselő néhány hete közérdekű adatigényléssel fordult az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz (ÁEEK), hogy megtudja, pontosan hány fekvőbeteg-ellátásban részt vevő betegnek kellett elhagynia a kórházat – írja a Nyomtass te is!

A részletes adatok helyett azonban csak egymondatos válasz érkezett, miszerint nem gyűjtenek erre vonatkozó adatokat. Így hát nem is tudhatjuk meg, hány ember életét sodorta veszélybe ez a döntés.

Orbán Viktor miniszterelnök személyes garanciát vállalt arra, hogy a kormány annyi munkahelyet hoz létre, amennyit a vírus megszüntet, de valódi állásteremtés és bértámogatás helyett az eddigi válságkezelő csomag csak átképzést és közmunkát kínál azoknak, akik a járvány miatt veszítették el a megélhetésüket.

Újabb több mint hatmilliárd forintot költ el az állampolgárok „tájékoztatására” a kormányzati kommunikációért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda. Megint kék plakátokkal borítják be az országot, hogy mindenki lássa – ha nem is érzi −, hogy a kormány segít neki.

A koronavírus-járvány az oktatás terén is a szegényeket sújtja leginkább. Internet és számítógépek hiányában még tovább nő a már meglévő lemaradásuk. Ercse Kriszta oktatáskutató becslései szerint a 100 ezret is meghaladhatja azoknak a tanulóknak a száma, akiknek az oktatását nem lehet digitális módszerekkel biztosítani.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!