Közérzet · 2020.01.09.

NYOMTASSTEIS – Hogyan lopjunk uniós pénzeket?

Mindenki jól járt, mindenki megúszta, csak minket, adófizetőket károsítottak meg azzal, hogy az Unióból érkező milliárdokból annyival kevesebb orvosi műszer lett, amennyit elloptak belőle. A visszaélésekben részt vevő cégeket némi pénzbüntetésre ítélték, míg a közreműködő személyeknek a hajuk szála sem görbült – ez a Nyomtass te is! friss számának fő témája.

A továbbiak:


A magyar egészségügyből huszonötezer ápoló hiányzik, emiatt továbbra is nagyon leterheltek a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó ápolók. Az ápolói létszám messze elmarad az OECD-államok átlagától. Míg Magyarországon valamivel több, mint hat ápoló jut ezer lakosra, addig Németországban 12, Svájcban 16. Az OECD a fejlettebbnek tekinthető államokat tömöríti, köztük hazánkat is.

Az év utolsó napján írták alá az MTVA vezetői azt a szerződést, amely szerint egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég értékesítheti a köztévé hirdetési felületeit a következő három évben.

Még sokáig nem fogjuk megtudni, hogy kikkel és miért röpködnek a magyar hadsereg luxusgépei a legfelkapottabb külföldi üdülőhelyekre, ugyanis az erre vonatkozó adatokat harminc évre titkosították.

Magyarországon több a profi focista, mint Németországban vagy Belgiumban, miközben a magyar futballt – ellentétben a legtöbb vizsgált országgal – szinte 100 százalékban az állam finanszírozza, közpénzből. Ez a FIFA jelentéséből derült ki. Hogy még durvább legyen, az adófizetők pénze még csak nem is kizárólag magyarokra megy el: a magyarországi profik 29 százaléka külföldi.

A kis újság legfrissebb száma innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze!

 


[fbcomments]