Közérzet · 2019.05.07.

NYOMTASSTEIS – Hárommillió magyar él havi 125 ezer forintnál kevesebből

A Nyomtass te is! legfrissebb számában többek között arról olvashatnak, hogy Németországban már több magyar gyerek született tavaly, mint Nógrád megyében; a múlt héten tüntető fiatalok szerint a középiskolákban nem készítik fel őket az egyetemi felvételikhez szükséges kötelező nyelvvizsgára; a magyar társadalom mintegy harmada tartozik a legalsó társadalmi rétegbe egy friss kutatás szerint.

A tavalyi népességcsökkenés is az elmúlt 70 év harmadik legrosszabb adata volt, de azóta a születések száma tovább zuhant, a halálozásoké pedig még nagyobbat nőtt. Eközben például Németországban már több magyar gyerek született tavaly, mint Nógrád megyében.


A norvég állam egy uniós szerződés alapján 70 milliárd forintot adna Magyarországnak. Orbán Viktor kormánya azonban nem írja alá a szerződést, mert abból néhány milliárd forintot független civil szervezetek oszthatnának szét.

2020-tól kötelező lesz a nyelvvizsga az egyetemi felvételikhez. A múlt héten tüntető fiatalok szerint a középiskolákban nem készítik fel őket erre. Azt is kifogásolták, hogy a miniszterelnöknek sincsen középfokú nyelvvizsgája.

Van-e olyan őrült vállalkozó, aki olyasmibe teszi a pénzét, ami a legjobb esetben 130 év múlva térül meg? Igen, van, a magyar állam, amely a mi pénzünkből áldoz 750 000 000 000 forintot egy gazdaságilag értelmetlen vállalkozásra, a Budapest–Belgrád-vasútvonal megépítésére.

A magyar társadalom mintegy harmada tartozik a legalsó társadalmi rétegbe egy friss kutatás szerint. Arányuk az elmúlt években még emelkedett is.

A Nyomtass te is! 93. száma innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze ön is!

 


[fbcomments]