Közérzet · 2020.04.16.

NYOMTASSTEIS – Harminchatezer ágyat kell kiüríteniük a kórházaknak

Senki nem érti, hogy miért történik a kórházak ilyen mértékű kiürítése, hiszen a hivatalos számok szerint 13-án, hétfőn mindössze 1458 koronavírus-fertőzött volt az országban. Viszont a most áthelyezett vagy hazaküldött betegek egy jelentős részének rendkívül súlyos az állapota.

Lehet, hogy mi nem tudunk valamit? Sürgősen meg kellene indokolni a közvéleménynek, hogy miért veszélyeztetik ennyi beteg egészségét vagy akár életét!

A Nyomtass te is! legfrissebb számának további témái:

Hallott ön arról, hogy a határainkat a napokban migránsok sokasága ostromolja? Nem? Pedig a kormány ezzel az ürüggyel utalt ki majdnem 30 milliárd forint pluszpénzt a költségvetésből erre a célra, miközben százezrek várják a segítséget a megélhetésükhöz.

A Magyar Helsinki Bizottság civil szervezet összeszedte a kijárási korlátozással kapcsolatos legfontosabb jogi tudnivalókat. Ezek közül ismertet néhányat a kis újság.

Az NB I-es és különösképp az NB II-es és NB III-as klubok profi szerződéssel rendelkező labdarúgói közül sokan nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek a jövedelmük egy részének – akár 20–50 százalékos – elvonása következtében. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete azoknak a játékosoknak kíván szociális alapon átmeneti pénzügyi segítséget nyújtani, akik a lecsökkentett jövedelmük miatt már nem vagy csak részben tudják családjuk biztonságos megélhetését biztosítani” – olvasható a HLSZ közleményében. Az NBI-es csapatok játékosainak havi átlagfizetése 3,3 millió forint.

A Nyomtass te is! friss száma innen letölthető.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!